Nyförvärvet sänkte Djurgården inför ett kokande Hovet

Leksands nyförvärv Max Veronneau stod för två mål i den sista perioden när Leksand slog Djurgården inför ett kokande Hovet. Efteråt var han lyrisk.
– Fenomenalt och superhäftigt. Det var det här jag kom till Europa för. Det ska bli kul att fortsätta spela inför sån här publik, säger Max Veronneau.

Leksand har haft en knackig start på säsongen, igår kom säsongens andra seger och det var Max Veronneau som stal festen på ett kokande Hovet. Han passade på att göra sina två första mål för klubben när publiken var tillbaka på läktarna. Nu när publiken är tillbaka blir spelet annorlunda och det bettingsidor med svensk spellicens där man kan spela på matcherna i SHL.

– Jag har haft många chanser de senaste matcherna, så det känns bra att äntligen få göra mål, säger Veronneau som stod på fyra assist och en nolla i målkolumnen inför torsdagsbesöket på Hovet till TT.

Det blev en kväll han sent ska glömma. Mest bubblande var han över den fantastiska stämningen på ett näst intill fullsatt Hovet, 7 813 åskådare. Med en enorm hemmaklack så klart, men också många Leksandssupportrar.

Hyllar publiken

Veronneau hyllar både hemmapubliken och det tillresta Leksandssupportrarna, Det var första matchen sedan i mars 2020 som det tilläts storpublik på matcherna.

– Det var det här jag förväntade mig när jag kom över till Europa, men förra säsongen under pandemin fick man aldrig uppleva det. Det var häftigt, Djurgårdens supportrar var fantastiska och våra var också väldigt bra. Suveränt att vi hade så många här, säger han.

Tung start

Efter att ha slutat trea i SHL förra säsongen har förväntningarna på Leksand varit uppskruvade. Laget har inte fått någon bra start på säsongen och spelet har inte fungerat lika bra som förra säsongen. Nu passerade man Djurgården i tabellen i och med segern.

– Vi har bitvis spelat bra hockey, men felet har varit att vi inte kunnat få till det i 60 minuter. Inte ens i dag var vi speciellt bra i första perioden. Vår målvakt (Kasimir) Kaskisuo gjorde fenomenala räddningar. Sedan spelade vi riktigt bra. Vi är på rätt väg, nu gäller det att få till det i 60 minuter. Då kommer vi att bli tuffa att möta.

Djurgårdstränaren hyllar publiken

Djurgårdens har inte startat säsongen bra och många börjar skruva oroligt på sig för hur det ska gå för Djurgården. Endast två segrar och farligt nära att fastna i bottenträsket, speciellt om man inte får ordning på spelet.

Nu kom laget inte heller den här gången upp i motståndarnas nivå och var stundtals utspelade. Tränaren Barry Smith gjorde samma analys som de flesta, Djurgården var inte heta i anfallszonen. Däremot hyllar han publiken.

– Jag vill tacka publiken, det var en fantastisk atmosfär. Trist att vi inte kunde ge dem mer anfallsspel, säger nye tränaren Barry Smith.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN