Nya jobb och nya talanger: Silly Season är i full blom

Hockeysäsongen 2016/2017 är officiellt slut. HV71 blev svenska mästare i SHL, Djurgården blev svenska dammästare, Tre kronor tog VM-guld i världsmästerskapet som samarrangerades mellan Tyskland och Frankrike, och Pittsburgh vann Stanley Cup för andra året i rad.

Nu pågår förberedelserna för kommande säsong och tränare som spelare byter, och sägs komma att byta, lagen emellan och flera svenska talanger blickar bortom Atlanten och drömmer om NHL.

Nya jobb och nya talanger: Silly Season är i full blom
Foto: Henrik Sommerfeld

Silly Season är inte den roligaste tiden för ishockeyfans, som inte kan göra annat än att ta del av rykten och nyheter om hur laguppställningarna kommer att se ut för säsongen 17/18 och om vad hockeyförbundet sätter för nya riktlinjer och regler. Just nu cirkulerar flera spännande rykten om nya tränare i de svenska klubbarna och om vilka spelare som kommer att värvas. Den som tycker om att spela på hockey får även se sig efter andra sporter att följa i sommar. Kategorin sportspel hos William Hill inkluderar samtliga sporter och man kan spela på oddsen i allt från fotboll till uppkommande Tour de France, där engelsmannen Chris Froome tros vinna för tredje året i rad med oddsen 2,37.

Svenskar till NHL

Svenska spelare har alltid lockats till NHL och listan över svenska proffs som har tagit de amerikanska lagen till toppen kan göras lång. Nästa svensk att gå till USA ryktas att bli 19-årige Filip Gustavsson. Det sägs att han har skrivit ett treårskontrakt med Stanley Cup-vinnarna Pittsburgh. Gustavsson spelade för Luleå under säsongen 16/17 och det är troligt att han kommer att lånas ut till klubben igen under kommande säsong.

Flera svenskar kan även gå till det nybildade laget Vegas Golden Knights. Internationell so svensk media har rapporterat att det kan bli ett riktigt ”svensklag” och hela 55 svenskar kan väljas in av laget i den kommande draften. Fem av dessa var med i VM-truppen som tog Sverige till sitt tionde guld tidigare i år: Marcus Krüger, Carl Söderberg, William Karlsson och Oscar Lindberg.

Nya jobb och nya talanger: Silly Season är i full blom
Foto: Håkan Dahlström

Nya jobb för svenska tränare

Efter förra säsongens alla tränarbyten har i alla fall Örebro gått ut och förlängt med sin assisterande tränare Niklas Eriksson. Efter att ha fått sparken från Almtuna, som spelade i hockeyallsvenskan, dök han upp i Örebro mitt i säsongen. Nu har klubben förlängt med Eriksson i två år och sportchefen säger att det var deras mål redan från början.

En av Sveriges största hockeylegender och tillika före detta tränare för Färjestad, Håkan Loob, har även han landat ett nytt jobb. Efter ett par säsonger som tränare har han lagt yrket på hyllan och kommer att bli Eurosports nya hockey-expert tillsammans med Peter ”Foppa” Forsberg och Daniel Rudslätt. Loob sa att han inte längre hade passionen för att vara tränare och att det var dags att göra något nytt, och att få sitta som OS-expert under hockeyspelen i Sydkorea nästa år är något han ser fram emot.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN