Många hockeyklubbar i hockeyettan går ekonomiskt på knäna

0
828
De spelar i Hockeyettan 2019/2020

Många hockeyklubbar i hockeyettan går ekonomiskt på knäna. Att elitidrott är en dyr historia är inte något nytt. Klubbarnas omsättning är också starkt förknippat med deras möjligheter till idrottsliga framgångar.

Men samtidigt som många av ex. SHL klubbarna för tillfället verkar ha ganska bra och balanserade ekonomier så ser verkligheten annorlunda ut i de lägre seriesystemen. Ex. I hockeyallsvenskan och hockeyettan är det väldigt många klubbar som både gått i konkurs eller akut kämpar med ekonomin. Inte minst ex. AIK som ju varit på ruinens brant varje år under de senaste åren. Största kostnaderna för dessa lagen är resorna då lagen resor över hela Sverige i jakten på de högre serierna. Ex. Resebidrag skulle kunna vara ett sätt att hjälpa klubbarna.

Det man dock kan se är att klubbarna behöver jobba väldigt aktivt med finansieringen av sin verksamhet, vilket innebär att det redan på den här nivån ställs höga krav på proffsiga organisationer både inom sponsring samt inom olika sätt att få ungdomslagen att kunna tjäna extra pengar genom att sälja lotter eller andra produkter. Ex, företaget Newbody har som slogan tjäna pengar till er förening och försöker hjälpa klubbarna att få in extra pengar till klubbkassorna genom att spelarna kan sälja företagets produkter och tjäna extra pengar.

Förhoppningsvis så leder dessa insatser till bättre ekonomi för klubbarna i och med att det från och med den här säsongen krävs att klubbarna har ett eget kapital på 100 000 kr även på den här nivån.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.