Lagen som går in i SHL-slutspelet som favoriter

Vi befinner oss på upploppet av säsongens grundserie i SHL, vilket givetvis innebär att vi har ett slutspel precis runt hörnet.

Det rådande världsläget har rört till det rejält i spelschemat under de senaste veckorna så det råder viss osäkerhet kring när slutspelet väl kan påbörjas. Det officiella startdatumet är 27 mars, men eftersom grundserien har blivit förlängd till den 31 mars känns det inte orimligt att även en och annan slutspelsmatch får flytta fram några dagar i kalendern.

Oavsett när pucken väl kan släppas i den första slutspelsmatchen så är det hög tid att ta en titt på vilka lag som är favoriter till att vinna SM-guldet.

Två solklara favoriter

Grundserien går som sagt mot sitt slut och flertalet av ligans lag har börjat ladda upp inför slutspelet. Tittar man på oddsen hos spelbolagen (du kan hitta bonusar och länkar till spelbolag hos Bonusfinder Sverige) så är det två lag som tydligt särskiljer sig från resten.

Rögle och Växjö är de två lag som kommer att gå in i slutspelet som de stora lågoddsarna. Trots att det återstår några få omgångar av grundserien, står det tämligen klart att något av de två lagen kommer att sluta överst i tabellen. Båda av dem har imponerat under säsongens gång – Rögle framförallt genom en stark offensiv, och Växjö genom en stabil defensiv.

Vilket av lagen som i slutändan drar det längsta strået i grundserien återstår att se – och likaså hur väl de kommer att kunna hantera sina favoritskap i slutspelet – men det är inte en orimlig tippning att vi kommer att få se Rögle och Växjö i finalen i maj.

De troligaste utmanarna

Bland klubbarna som har som avsikt att sätta käppar i hjulen för Rögle och Växjö är det främst ett lag som sticker ut på oddsmarknaden, och det är Skellefteå. Skellefteå har inte varit riktigt lika stabila som toppduon under säsongen, men de har visat att höjderna finns och det är utan tvekan ett lag som har potential att gå hela vägen.

Bakom Skellefteå ser det betydligt öppnare ut, men det finns flertalet lag som bör ha vissa möjligheter att göra livet surt för de tre ovan nämnda klubbarna. Trots att Frölunda har haft en rejält svängig säsong, med pendlande form, så är det många spelbolag som har Göteborgslaget som en av de främsta utmanarna i slutspelet.

Luleå ses också ha relativt goda chanser, medan vissa spelbolag även håller Örebro i samma kategori av potentiella utmanare.

En kvartett med möjlighet att skrälla

Ytterligare fyra lag ser ut att kvalificera sig till årets slutspel, närmare bestämt Leksand, Färjestad, Djurgården och Malmö. Bland dem är det främst Färjestad och Leksand som spelbolagen tror har störst skrällchans, men varken Djurgården eller Malmö bör räknas bort på förhand.

En stabil insats under grundserien brukar ge rejält med självförtroende när slutspelet väl börjar, men vad som helst kan alltid hända. När det handlar om att vinna eller försvinna så är formen avgörande – och lyckas någon av högoddsarna pricka säsongens bästa form mitt under brinnande slutspel så behöver favoritskap inte betyda särskilt mycket.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN