JVM spelas om i augusti

Junior-VM bröts när flera länder drabbades av coronasmitta i laget. JVM spelas om och det kommer att ske i Kanada, i Edmonton.

JVM i ishockey spelas mellan 9 och 20 augusti 2022, här hittar du ett komplett spelschema för Junior-VM i Edmonton.

– En anledning att ha evenemanget under sommaren är att vi förhoppningsvis har en bättre situation och färre protokoll, säger IIHF-presidenten Luc Tardif på en presskonferens.

JVM skulle ha spelats klar i trettonhelgen 2022, men på grund av de stränga coronareglerna i den kanadensiska delstaten Alberta ställdes turneringen in och sköts upp till augusti 2022. Turneringen kommer att börja om från början och kommer att spelas i Edmonton, Alberta.

– Det känns väldigt bra att Internationella ishockeyförbundet, där jag själv sitter i styrelsen, kunnat gå ut med besked att inriktningen och beslutet att det blir av. Viljan är ju stor. JVM är något stort som vi vant oss vid. Sen är det fortfarande lite som behöver hanteras med exakta datum och lite sånt, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet, till SVT Sport.

– Men med det sagt inser ju vi att det finns en del praktiska frågor att lösa framöver. Men inriktningen är att den ska spelas och att vi börjar om, så alla resultat stryks. Med samma åldersgrupp, men nödvändigtvis inte samma spelare.

USA tar flickturneringen

U18-VM för flickor skulle ha spelats i Linköping och Mjölby, den turneringen spelas i stället i Madison och Middleton i USA. Sverige hoppas att turneringen 2023 ska kunna spelas i Sverige. U18-turneringen kommer att spelas mellan 6 och 13 juni 2022. Sverige skulle ha problem att genomföra turneringen under sommaren.

– Vi har gått ut tidigt från svensk sida och sagt att vi gärna ser att U18-VM gärna kan spelas och att vi i Sverige gärna står om arrangör. Men vi ser gärna en lösning där USA tar sommarturneringen och att vi får stå som arrangör 2023, säger Larsson.

Det var inte aktuellt att Sverige skulle arrangera i sommar?
– Det finns många skäl till det. Men juni månad är inte helt okomplicerad hemma i Sverige utifrån att vi firar midsommar och annat. Ett huvudalternativ för oss är att vi kan stå som arrangör nästa år. Inriktningen är att spela i USA i juni och i Sverige i januari.

2023 års JVM kommer även det att spelas i Kanada, mellan 26 december 2022 och 5 januari 2023 spelas det i Halifax och Moncton. Var U18-VM kommer att spelas är inte beslutat ännu.

2024 avgörs JVM i Sverige och Göteborg och spelas mellan 26 december 2023 och 5 december 2024.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN