Inför NHL 18: ”Ett samarbete med SHL”

Om ett par veckor släpps TV-spelet som alla hockeyfans väntat på, NHL 18. Hockeybladet har träffat EA:s ”Product Marketing Manager” i norden inför släppet.

– Hockeysäsongen börjar ju väldigt snart. Det är verkligen tacksamt vi ligger i fas med alla ligor vi har inför spelreleasen, säger EA:s Product Marketing Manager och NHL 18’s ansvarige för Norden, Wai Kei Fung, när Hockeybladet träfar honom på EA Dice’s kontor på Södermalm i Stockholm.

Premiär för HockeyAllsvenskan

En stor nyhet för oss svenskar är att HockeyAllsvenskan finns med i årets upplaga av EA Sports hockeyspel. Detta är första gången som den svenska andradivisionen är inkluderad.

– Det är en pågående diskussion som vi haft med de olika ligorna. Nu passar det väldigt bra att få in HockeyAllsvenskan i år, förklarar Kei Fung och fortsätter:

– Det är en lång process och något vi har jobbat med att få in. Vi vill ju ha in så många hockeyligor som möjligt i NHL. Det är ju sedan för de från Nordamerika att vilja fånga upp mer från HockeyAllsvenskan. 

Fokus på ”den nya typen av hockeyspelare”

Något som ofta nämns är hur utvecklingen av sporten ishockey ständigt går framåt. De yngre spelarna kommer in i NHL tidigare, är ännu bättre och sporten blir ständigt snabbare. Tekniken och spelarnas skicklighet tar ständigt nästa steg i sin utveckling. Då gäller det även för TV-spelsvärlden att hänga med.

– Man fokuserar hela tiden på kommande talanger och ”den nya typen av hockeyspelare”. Det vill säga de som växer upp och lär sig spelet på ett helt annat sätt, med fart och teknik framförallt, säger Wai och utvecklar ur ett svenskt perspektiv:

– Just där har vi väldigt många talanger som kommit fram i just HockeyAllsvenskan och i de lagen. Det här är sedan spelare som går högt i draften också. 

”Jobbar tillsammans med hockeysäsongen”

När spelets släpps den 15:e september så har SHL och HockeyAllsvenskan precis dragit igång. Det finns självklart med i tankarna när spelets släpps. I och med detta slutar aldrig arbetet inför eftersom att man vill ligga i fas.

– Hockeysäsongen börjar ju väldigt snart. Det är verkligen tacksamt vi ligger i fas med alla ligor vi har inför spelreleasen. På det sättet är det alltid ett kontinuerligt arbete.

Det är sedan så att man jobbar med hela hockeysäsongen och vill ligga i fas. Bland annat så har man spellägen som påverkas av spelares prestationer och händelser på isen.

– Det är inte så att vi gör en stor ”push” i början och sedan är det slut. Vi jobbar kontinuerligt tillsammans med hockeysäsongen, säger han och fortsätter:

– Det är tacksamt att få jobba med ligor som SHL och HockeyAllsvenskan som visas i TV, skrivs om och uppmärksammas. Sedan har vi veckans lag i just Ultimate Team där vi ofta har spelare från de svenska ligorna. Vilket hela tiden ger en ”input” på hur spelet i sig utvecklas. Samt hur spelarna utvecklas och hur lagen går. Detta så att fansen kan följa med spelen. 

Utvecklar samarbetet med SHL

Det är just fokuset på fansen och SHL som tagit nästa steg när det kommer till den nordiska marknaden. Det är inte bara intresset som ska höjas utan också kunskapen och skickligheten hos spelarna.

– Det är ett samarbete med just SHL för att höja intresset för spelet och SHL-lagens närvaro i spelet. Där jobbar vi med en ambassadör, Hampus Duvefelt. Hans uppgift är att se till att lära ut spelet på bästa möjliga sätt. 

Samtidigt så handlar det inte bara om de som spelat tidigare. EA vill nå ut ytterligare och fånga de som inte spelat lika mycket tidigare. Samtidigt så kommer även E-sporten och SHL gå hand i hand med NHL 18 som plattform. Wai vill inte avslöja för mycket men det kommer att hända en hel del under säsongen. Fansen kommer alltså att kunna engagera sig i spelet och SHL samtidigt, något ni kan läsa mer om HÄR.

– Baserat på svårighetsgrad om man är nybörjare eller proffs. Det ska vara lite tips och tricks men även andra saker som kan hända under säsongen. Där får vi se vad det blir för roligheter. 

Vill underlätta – för alla

– Jag vet bland annat att man vill fokusera på underlätta för nybörjare. Alltså att kunna lära sig och plocka upp grundläggande grejer vilket är väldigt viktigt. Det grundläggande är en viktig förutsättning för att detta ska bli bra. 

Det är ju ett spel det handlar om och spel ska ju självklart vara kul. Det är ju huvudsaken.

– Vi vill att spelare ska bli så bra som möjligt och ha kul, avslutar Wai Kei Fung.

LÄS MER: ESHL säsongen 17/18

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN