HV71 säkrade kvartsfinalplatsen efter seger mot Luleå

HV71 säkrade ikväll en plats i kvartsfinalserien när man lyckades besegra seriesegrarna Luleå med 2-1 i säsongens sista hemmamatch.

HV71 lyckades ikväll säkra en plats i kvartsfinalserien när man besegrade Luleå med 2-1 inför publiken i Kinnarps Arena. Det var hemmalaget som inledde vassast och var det klart dominanta laget. Men det skulle dröja till slutet av första perioden innan Lias Andersson dundrade in 1-0 i numerärt överläge. Just spelet i powerplay är ett sylvasst vapen för HV71 efter en lång tid där man inte fått det att fungera.

I andra perioden så var det gästande Luleå som steppat upp och stundtals så parkerade laget i HVs försvarszon och man hade ett antal chanser men Jonas Gunnarsson i HV-målet höll undan och perioden slutade mållös.

Oscar Sundh avgjorde i slutskedet

Tredje perioden var mer en transportsträcka för lagen och även om det fanns chanser så var dom inte direkt farliga för något av lagen. Det skulle till ett gruff mellan Oscar Engsund och Christoffer Törngren för att väcka liv i matchen. Törngren klarade sig från utvisning men inte Engsund. Med dryga fyra minuter kvar av matchen så kom HV i ett två mot ett lägre där Juuso Ikonen spelade fram Oscar Sundh som satte det viktiga 2-0 målet för HV71. Mot slutet fick gästerna in en reducering genom Nils Lundkvist men närmre än så kom inte Luleå. Och därmed så säkrade jönköpingslaget en plats i kvartsfinalserien och med en match kvar att spela så har laget en möjlighet att sluta på andraplats i tabellen.