Hur NHL-spelare förbereder sig inför en match

Det härliga med en sport som ishockey är att något stort evenemang i stort sett alltid är igång.

Om du är intresserad av att försöka gissa vinnarna i olika matcher kan du alltid besöka en bettingsida, som Casinostugan, och satsa på ditt favoritlag. Medan åskådarna preppar genom att förutsäga vinnare och skryta om sina favoritlag, behöver NHL-spelarna förbereda sig på andra sätt för att se till att de går in i matchen med de bästa förutsättningar.

De dricker mycket vatten

Självklart behöver man dricka ordentligt fram till matchen eftersom otillräckligt med vätska påverkar spelaren både mentalt och fysiskt. Utan vätska i kroppen blir man matt och får lättare huvudvärk, och man kan även ha svårare att koncentrera sig vilket inte är vad man behöver när man kämpar i en stor match.

De visualiserar

Att visualisera kan låta lite skumt om man inte är van vid att göra det eller höra om det, men det handlar egentligen bara om att fokusera och förbereda sig mentalt inför matchen. Man slappnar helt enkelt av och föreställer sig matchen som ska börja.

I en snabb sport som ishockey kan en halvsekund vara avgörande, och därför är det väldigt viktigt för NHL-spelare att ha fullt fokus på vad som är på gång i matchen, snarare än världen runtomkring. Det är också viktigt att de inte tvekar ens för ett ögonblick, och visualisering är någonting som kan hjälpa med båda två. Genom att visualisera före matchen kan spelare flytta sin uppmärksamhet till det uppkommande spelet och öka självförtroendet genom att visualisera en seger.

De får nog med god sömn

Sömn är ett av de absolut bästa sätten att regenerera, både fysiskt och mentalt. Sömnbrist kan leda till saker som försämrat immunförsvar, humörsvängningar och problem med koncentrationen. Att vara utvilad är därför av avgörande betydelse för prestationer på högsta nivå, så bra sömn är något som spelarna inte kan ignorera innan matchen. Såklart kan det bli svårt att somna om man har en viktig match nästa dag, och därför är det vanligt att spelaren går och lägger sig extra tidigt dagen innan.

De vilar dagen före matchen

Träningsvärk under en betydelsefull match? Nej tack. Därför är det viktigt att spelaren vilar dagen före matchen, alltså inte anstränger sig fysiskt. Lättare fysiska aktiviteter, som cykling, simning eller joggning, är däremot av godo. Stretching är en också bra idé. Styrketräning är det bäst att undvika.

De äter rätt

För att få så mycket energi som möjligt på dagen för matchen är det viktigt att spelare äter rätt före matchen. Samtidigt som målen innan match inte ska vara för tunga. En frukost med protein och kolhydrater är nödvändig på matchdagen, och gärna ett lätt mellanmål en halvtimme eller så innan matchen börjar.

Uppvärmning före matchen

När matchen snart ska dra igång är det viktigt att värma upp alla delar av kroppen. Spelarna brukar stretcha innan, och åker sedan omkring på isen ett tag för att förbereda dig inför själva matchen, så att de är helt redo både mentalt och fysiskt när det är dags att börja. Spelets första etapp kan vara avgörande för vilket lag som vinner i slutändan, så det finns ingen tid för uppvärmning när matchklockan tickar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN