Hockeyspelare som skulle kunna bli bra på poker

0
151
Foto: Bildbyrån

Bilden av en hockeyspelare är kanske inte den du ser framför dig då du tänker på en pokerspelare. Men det finns många hockeyproffs som skulle kunna sadla om och testa en ny karriär med korten. Faktum är att poker är ett populärt spel bland de bästa inom hockeyn. Internationella spelare som Greg Mueller har blivit kända för att visa styrka även vid pokerbordet.

Men vilka hockeyspelare skulle kunna tänkas bli bra på spelet utan att vara kända för att gilla det? Här är några förslag på kända svenska spelare som kanske inte syns vid pokerborden online just nu men som har egenskaperna och erfarenheterna som kan lägga grunden för en pokerkarriär…

Nicklas Lidström får mer adrenalin

Han spelade proffshockey i 20 år, fick Hall of Fame status men har aldrig varit känd som en mästare på casinospel. Men Nicklas Lidström har faktiskt flera egenskaper som skulle kunna göra honom till en bra pokerspelare. En gång var han världens bäste back, skulle han kunna ta titeln som mästare på poker?

Nicklas lade av med elithockeyn år 2012 men är fortfarande rätt så insnöad tack vare de 4 barnen. Han är bland annat hjälptränare för sin yngsta grabb. När folk säger att han verkar vara en perfekt person så skrattar han. Lidström är ödmjuk och det är faktiskt en egenskap som kan vara bra för den som vill lyckas med poker.

Idag sysslar han med finans och fastigheter men han säger att han saknar det adrenalin som hockeyspelen gav. Om han drog igång med poker så kunde han kanske återfå lite av den känslan och använda sin ödmjukhet åt att se chanser som andra missar.

Erik Andersson kan spela poker nu

Under tiden i Björklöven så studerade Erik Andersson på heltid. En otrolig bedrift men faktiskt sant. När hans lagkamrater spelade poker så var Erik upptagen med läxor inom teknisk fysik. För några år sedan så drömde han om att jobba med finans men det blev flera år innan skadorna blev så pass störande att Erik fick beakta pension från hockeyn.

Andersson tycker om att räkna och har en logisk sida som är ett stort plus vid pokerbordet. När hockeykarriären tar slut så bör han inte utesluta möjligheten att spela proffspoker. Det stämmer att han inte övade upp sig på pokerspel som de andra lagkamraterna i spelarbussen. Men det spelar mindre roll.

En person som tycker om att bry sitt huvud med tal och teknik har mycket att hämta från pokern. Dessutom så tycks han ju ha det tålamod och driv som definitivt kan göra skillnad i de stora pokersammanhangen.

Henrik Lundqvist är en stjärna

Han har redan samarbetat med spelvärlden främst i syftet att hjälpa idrottsföreningar. Men det är inte det som får Henrik Lundqvist, målvakten från New York Rangers, att framstå som en potentiell pokerstjärna. Han har blivit utsedd till bästa målvakten i NHL, men det de flesta kommer att minnas är hans naturliga charm och stjärnstatus.

Ta bara en titt på när han spelar gitarr hos Jimmy Fallon. Han verkar inte alls bli nervös av att stå och spela på ett instrument inför så många åskådare. Det betyder att han med säkerhet klarar pressen vid finalborden i de stora pokersammahangen. Med sin naturliga utstrålning så kan han också bli en mycket populär pokerpersonlighet som alla vill lära sig lite mer av. Det är bara att sätta igång med kortspelen Henke!

Bröderna Henrik och Daniel Sedin

Det här är hockeyspelare som inte alla har upptäckt. Henrik och tvillingbrodern Daniel meddelade förra året att de blir kvar i Vancouver. Men strax därefter så blev det känt att det rörde sig om deras sista säsong i laget. Då var det många som pratade om deras avskedsturné och om det möjligen fanns lite chans för Modo då de väl kommer tillbaka till Sverige med sina familjer. Kommentarer som att de ville ha mer tid för barnen kan också tolkas som att de vill syssla med sådant som inte tar lika mycket tid som en hockeykarriär gör.

Kanske kunde bröderna slå sig ihop och börja spela poker. I början kan de ta det hela som en hobby så att det blir tid över för familjerna. Två bröder kan coacha varandra och utveckla särskilda strategier för luriga satsningar och pokerface. Om de blir tillräckligt skickliga så kan det bli så att de förbjuds att spela vid samma pokerbord och det hade ju varit häftigt.

Niklas Kronwall för offensiv poker

Han har visat prov på offensiv under tiden som back för Detroit. Om vi ska översätta detta till poker så skulle Niklas Kronwall kunna bli en aggressiv pokerspelare. Det vill säga en spelare som inte är rädd för att gå framåt på ett lite hårdare sätt för att sätta skräck i sina motståndare. Om han dessutom kan hålla ett bra pokerface så skulle det offensiva beteendet kunna ta honom långt.

Med lite övning, och det är ju Niklas van vid som hockeyspelare, så skulle han helt klart kunna lyckas. Det kan vara väl värt för Kronwall att ge professionell poker att försök och överföra hockeyenergin till spelbordet!

Per Johan Axelsson kan också spela hårt

Per Johan är också en spelare som har visat prov på offensivt spel. Som forward för Boston så blev han känd för sin fina teknik i offensiv kedja. Men de som förstår sig på säger också att han är minst lika bra i en checking line.

Framförallt så är det här en spelare som klarar tuffa tag och skarpa lägen. Han är inte rädd för konfrontationer och kan därmed bli en riktigt duktig pokerspelare i lite större sammanhang. Sedan 2013 så har Per Johan mer tid över till annat som poker…

Henrik Zetterberg rygg klarar pokern

När Henrik Zetterbergs rygg satte stopp för karriären 2018 så hade han fått ihop en fantastisk meritlista. Både OS- och VM-guld är imponerande. Zetterberg tänkte sig förstås en framtid där hockeyn kommer att ingå på något vis. Kanske vidare arbete med Red Wings.

Vid pokerbordet så tar ryggen inte stryk. Henrik kan fortsätta känna spänningen i spelet utan att riskera sin hälsa. Precis som så många andra pokerstjärnor så kan Zetterberg ta det hela i lugn och ro. Det går bra att börja online för att lära sig spelet. Om det går bra så kan det bli en plats runt pokerborden i sammanhangen som alla följer. Det lär påminna om de största stunderna med Red Wings vad gäller intensitet.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

14 + 16 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.