Ishockey är efter fotbollen den sport som ligger djupast i det svenska medvetandet. Intresset för hockey är enormt i Sverige som inte bara är en av de ledande nationerna i sporten, vi är också landet förutom Kanada och USA som producerar flest spelare till NHL Med såväl OS-guld som VM-guld har Sverige flertalet hockeyminnen att blicka tillbaka på med stolthet.

Tack vare sportens storhet i vårt avlånga land är det flertalet svenskar som också gillar att betta på ishockey. Sporten är actionfylld och spännande samt gör hockeyn sig utmärkt såväl för den som vill betta live eller den som vill placera sina spel innan match. Vi har försökt skapa en enkel betting guide på ishockey som du kan ta del av för att få ut ännu mer av ditt spelande.

Populära marknader i betting på ishockey

Till att börja med gäller det att hitta rätt marknad som du ska spela på. Idag finns det många alternativ inom betting på hockey men här kommer de vanligaste marknaderna:

Money Line

Till skillnad från fotbollen där 1X2 är vanligast är det i hockey mer populärt att spela money line. Då räknas resultatet inklusive förlängning och eventuell straffläggning, detta då det inte kan bli oavgjort i hockey. Bettar du ändå 1X2 så är det resultatet under ordinarie tid som gäller.

Över/under

Här kan du betta på hur många utvisningar eller mål som kommer ske under en hockeymatch. En mycket populär marknad. En variant på detta är att spela på om båda lagen gör mål.

Målskytt/poäng

I hockey är det inte bara framspelaren som får poäng utan även den som spelade fram till assistmakaren. Det är alltså två spelare som får assist vid varje mål plus målskytten som naturligtvis också får poäng. Det gör att det under en säsong är många poäng som delas ut och det går att betta på vilken spelare som du tror kommer göra poäng under matchen.

Långtidsspel
Även i hockeyn kan det vara kul att prova på långtidsspel. Detta är vanligast inför större turneringar som VM, OS eller inför slutspelet i NHL eller SHL. Fördelen med långtidsspel är att oddsen ofta är väldigt bra men samtidigt måste du vänta ett tag på att se om spelet går in.

Var ska du betta på ishockey?

Det beror helt på vad du föredrar. Precis som när du ska Hitta ditt favorit svenska casino behöver du också sätta dig in i vad som är viktigt för dig när du bettar på hockey. Är det en bra oddsbonus? Vill du ha många marknader? Spel på lägre divisioner? Olika spelsidor har olika styrkor och svagheter och du vet bäst själv vad det är du tycker om.

De största hocketurneringarna och ligorna att betta på
Vi tar dig igenom de turneringar och ligor som många gillar att betta på. Allt från inhemska serier till de mest åtråvärda internationella cuperna.

NHL

National Hockey League är världens bästa hockeyliga som delas mellan USA och Kanada. Sverige har en hel drös med spelare i NHL som spelas i en grundserie följt av ett slutspel, mer känt som Stanley Cup. NHL är ett av de mest populära alternativen när det kommer till betting.

SHL

Sveriges motsvarighet som har samma upplägg från NHL med den stora skillnaden att vi inte har några konferenser. Efter en lång grundserie väntar slutspel där Frölunda är regerande mästare efter att ha vunnit mot Djurgården i finalen.

VM

Ishockey-VM går varje år och var tidigare en relativt medioker turnering. Statusen har höjts något enormt de senaste åren då allt fler NHL-spelare väljer att ställa upp för sina länder årligen. Sverige vann VM 2017 och 2018 och har chans på ett tredje raka guld 2019.

OS

Innan var OS det största en hockeyspelare kunde vinna. Vart fjärde år arrangeras vinter-os där hockeyn varit en av höjdpunkterna. Efter att den olympiska kommitén och NHL inte kunnat komma överrens är det inte längre några NHL-stjärnor som deltar i turneringen. Det gjorde att senaste OS i Pyonchang 2018 inte var särskilt roligt för hockeyfansen. Bland annat Tyskland nådde hela vägen till final, ett “mirakel” som knappast hänt om alla de bästa spelarna deltagit.

KHL

Den ryska hockeyligan är den starkaste efter NHL och vi har även här en hel del svenskar som deltar. KHL har kanske inte samma intresse som NHL och SHL men samtidigt är det en hög nivå på hockeyn som spelas i landet i öst. Finns bra odds att hämta på KHL!

Kommentarer

Kommentarer