Från rinken till travet!

Under lördagen är det i sedvanlig ordning V75 på menyn. Travet kommer denna vecka från Åby, som är landets näst största travbana. Tävlingarna kommer äga rum under den sena eftermiddagen, och temperaturen kommer sjunka allt eftersom. Är det kanske den kyliga temperaturen som gör övergången från rinken till travet så enkel att göra?

Just väderleken är en viktig sak att ta i beaktning när man spelar på trav. Vad är banan i för skick, och hur påverkas hästarna av detta? Kyla och minusgrader är ingen som räds landets hockeyspelare och vi ser dom ofta involverade på ett eller annat sätt när det kommer till travet.

Flertalet hockeyspelare som lagt klubban på hyllan letar ofta efter en ny hobby, för att stilla begäret. Adrenalinet som ges när man åker ut på isen inför hemmafansen är något som är väldigt svårt att ersätta, men kanske är det just det som travet ger?

Storstjärnorna söker sig till travet!

Den gamle storspelaren Henrik Zetterberg som vi associerar med Timrå IK och Detroit Red Wings är en många hockeyspelare som har en stort intresse för travsporten. “Zäta” har inte bara ett stort intresse för travsporten, utan han är även delaktig. Zäta äger flertalet hästar och en av dessa har till och med varit med och sprungit under V75-tävlingarna.

Mats Sundin och Jimmie Ericsson är två andra hockeyspelare i raden som även dom äger travhästar. Alla har dom något gemensamt, och det är att dom söker adrenalinet dom saknar efter att spenderat åratal på isen. Visst är det en lönsam resa att äga en häst som är duktig, men det är inte det som de gamla stjärnorna söker.

Det är absolut ingen slump att många hockeyspelare söker sig till travsporten när karriären är på väg mot, eller har nått sitt slut. Bröderna Sedin och bröderna Kempe är ännu fler i den långa raden med ett stort intresse som dessutom äger hästar. Spänningen som ges när ens häst flyger fram på målrakan, är så nära man kan komma att skatea ut på isen inför en vrålande hemmapublik.

Helgens V75

Inför helgens V75-trav kommer stora delar av befolkningen att sitta klistrad vid tvn, och så även mängder av hockeystjärnor. V75 är spelet som kallas för “miljonfabriken” och där delas flertalet miljoner ut till lyckliga spelare varje år. Hockeystjärnorna kanske inte är de som är i största behovet att dessa miljoner, men varför inte förena nöje med nytta?

Att många gamla hockeyspelare har stenkoll på travsporten är det inget snack om, men det är dom inte ensamma om. Det finns ett par väldigt kunniga runt om i landet som varje vecka erbjuder gratis travtips till helgens lopp. Dessa analyser kan man bland annat finna på Travcash.se.

Om någon av de gamla hockeyspelarna tar hem potten på lördag återstår att se. Det som vi dock kan slå fast är att vägen från rinken till travet är allt annat än lång. Travsporten ger det adrenalinet som spelarna saknar efter karriären, och på den vägen lär det fortsätta vara.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN