Foto: Bildbyrån
I dagens digitala samhälle är det enklare än någonsin att följa dina favoritsporter, i detta fall ishockey som hittas i flera olika ligor runtom i världen. Tack vare sportnyheterna hos oss kan du följa hur ställningarna ser ut poängmässigt, vilka spelare som presterat bäst, samt andra relevanta nyhetsinslag som du kan använda för att hålla dig uppdaterad.

I dagsläget finns det många olika nyhetssajter som levererar färska sportnyheter, bland annat SVT Sport och Sportbladet som är de två främsta sajterna för idrottsrelaterad information. Du hittar däremot specifika sajter skräddarsydda för ishockey som vår egna hemsida där du kan läsa specifikt om hockeyrelaterade inslag.

Som du säkert redan vet vi det här laget är att ligor som SHL, Hockeyallsvenskan, NHL, landslag och internationella ligor är kategorier som utgör en enorm bredd inom sporten som vi älskar här hos Hockeybladet.

Varför skriver vi allt detta? Jo, eftersom du kan använda grundkunskaperna som du lär dig hos oss för att prestera bättre inom sportsbetting via spelbolag runtom i världen. Det finns många olika bettingsajter att välja mellan och även spelbolag utan licens för dig som vill ta del av fler än ett välkomsterbjudande.

I Sverige används en svensk licens för all form av betting och du får även tillgång till tjänster som Spelpaus och Stödlinjen om du vill begränsa ditt spelande eller bara sätta lite gränser. Tack vare att betting är internationellt kan du även spela på multinationella spelsajter som i vissa fall kan ha väldigt fördelaktiga erbjudanden tillgängliga.

Fördelar med betting

När du bettar på ishockey kommer dina kunskaper inom ämnet väl till hands, något som är en fördel för oss som brinner för sporten. Du kan till exempel veta hur spelarna i de olika ligorna har presterat i föregående matcher, vilka av dem som har planer på andra ligor och mycket specifik information gällande deras mående, dagsform och privatliv.

Det kanske låter lustigt när du läser det, men alla dessa saker spelar en roll i sammanhanget. Desto mer du kan, desto bättre kan du betta i de olika ligorna för att vinna pengar. I Sverige finns det gott om spelsajter som bjuder på betting, men i dagsläget kan du även syssla med live betting som går ut på att du lägger vad i realtid vilket ökar spänningen ytterligare.

Du kan även samla ihop ett kompisgäng och spela tillsammans med dem medan du streamar matchen via bettingsajten. Du behöver inte ens tv-kanaler för de största matcherna tack vare att det går att se dem live via spelsidornas hemsidor, men du kan givetvis införskaffa dig alla möjliga sportkanaler för att följa spelen medan du bettar.

Vad är odds?

När du spelar online kommer du garanterat mötas av olika odds inom de olika matcherna, något som i praktiken innebär hur den statistiska sannolikheten ser ut för att en viss händelse ska inträffa. Detta används flitigt bland oddsmakarna hos de olika bettingbolagen för att göra det så rättvist som möjligt för spelarna, dock kan du som hockeyintresserad överlista dem genom att samla på dig så mycket relevant kunskap som möjligt.

Att ha insikt i de olika ligorna och de individuella spelarna är till din fördel på många olika sätt, framförallt när du spelar för pengar. Ett högt odds innebär att du vinner mer pengar, dock är sannolikheten lägre att utfallet inträffar vilket även kan märkas via benämningar som ”underdogs”.

Dessa är spelare eller lag som inte många tror på eller som kanske presterat dåligt en längre tid. Det innebär dock inte att du inte kan vinna utan enbart att det är mindre sannolikt att du vinner. Låga odds är givetvis säkrare att satsa på, men du vinner samtidigt mindre vilket är nackdelen.

Live betting

Denna form av betting benämns även som in-play eller in-running eftersom det berör bets som läggs efter att en match har påbörjats. Inom traditionell vadslagning hittar du oftast tre olika alternativ: 1, X eller 2 där utfallet är antingen vinst, oavgjort eller förlust.

Inom live betting finns det däremot många fler faktorer som spelar roll och särskilt när det kommer till en sport som ishockey. Tack vare att det kan svänga otroligt snabbt inom hockey kan du lägga ett vad som sedan förändras under matchens gång efter att något händelserikt inträffar. Detta i sin tur leder till ett mer aktivt spel där du som tittare är engagerad i spelet på ett helt annat sätt.

Målen och passningarna spelar helt plötsligt mycket större roll när pengar står på spel, samt att du enkelt kan spela tillsammans med vänner för att anordna en trevlig kväll ihop. Moderna spelsajter brukar pausa oddsen endast för några ögonblick efter varje mål eller andra viktiga skeden i matchen för att generera nya odds i realtid, något som är ett otroligt modernt sätt att spela på.

Utöver dessa aspekter finns det dessutom flera sätt att vinna med live betting jämfört med traditionell vadslagning, exempelvis kan du hoppa in mitt i en match när den har vänt till din fördel, eller så kan du lägga ett bet på diverse händelser som vem som gör nästa mål, och så vidare.  Även om live betting är ett nytt och interaktivt sätt att spela på är det inte bättre eller sämre än traditionell vadslagning, enbart annorlunda.

Vikten av nyheter inom ishockey

Som du säkert märker handlar betting i mångt och mycket om hur insatt du är i sporten, men även hur bra du känner till reglerna, spelarna och de olika lagen. Hos oss på Hockeybladet kan du ta del av en enorm bredd av nyheter gällande både svensk hockey och internationella ligor som NHL, en fördel som många andra sajter inte kan erbjuda.

Du kan dessutom läsa krönikor, debatter och reportage för att skapa en så samlad bild av sporten som möjligt. Vi ger dig möjligheterna att bredda dina kunskaper inom ishockey så att du kan bli ett proffs på nolltid och vårt tips är att du bör använda det till din fördel på bästa möjliga sätt genom att lägga några vad på ett lag som du tror på. Lycka till!

Kommentarer

Kommentarer