National Hockey League som spelas varje år i USA och Kanada drar snart igång med säsongen 2019/2020. I världens bästa liga finner vi fantastiska spelare från världens alla hörn, inte minst Sverige. Den 2:e oktober drar det igång så låt oss ladda upp inför den annalkande NHL-säsongen.

Stora matcher

När världens största hockeyförmågor möter varandra i rinken kan vi räkna kallt med att det blir stora matcher. I premiäromgången den tredje oktober ska Montreal Canadiens möta Carolina Hurricanes på hemmaplan. Tidigt in på säsongen väntar vi oss också en tuff match mellan San Jose Sharks och Nashville Predators.

Utöver de första matcherna väntar vi oss klassiska rivalmöten mellan lag som New York Rangers och New York Islanders, Candadiens och Toronto Maple Leafs. Ja, gott om toppmöten väntar oss.

Favorittippade lag

Med mer än 1200 matcher som ska spelas så börjar spekulationerna tidigt.  I Eastern Conference är Tampa Bay Lightning, Boston Bruins och Washington Capitals tippade att sluta i topp. I Western Conference är Calgary Flames, Sharks och Predators favoriter.

Stanley Cup

Att vinna Stanley Cup är bland det största du kan uppnå som hockeyspelare. För de åtta lag från respektive del av ligan som går vidare till slutspel innebär kampen om Stanley Cup-pokalen ära och heder. Förra året segrade St. Louis Blues i finalomgången mot Bruins med 4-3 i matcher. Även om oddsen ligger för Bruins som vinnare i den kommande säsongen så visar statistiken på att det är högst ovanligt att samma lag kommer till final två år i rad. Senast detta hände var 2016/207 med Pittsburgh Penguins.

Betta på matcherna

Även om den faktiska säsongen ännu inte börjat så är oddsen redan full gång. De svenska vinnaroddsen ligger i början av augusti på runt 11 för Bruins mot 16 för förra årets vinnare St. Louis Blues. Med 31 lag och flera marknader är hockey spännande även för tittaren med bra möjligheter även för den ovane oddsspelaren. Att lägga vinnarodds redan innan säsongen startat ger ofta bra odds. Är du själv intresserad av att spela på hockey så är det inga problem att hitta guider och svenska bettingsidor på nätet (klicka här).

Det var länge vanligast att man spelade på resultat inför matcher, men idag har livebetting blivit väldigt populärt. Många anser att det ger en fördel att betta samtidigt som man följer en match. Eftersom att man då kan bilda sig en uppfattning om matchbilden att utgå ifrån, har man större chans att ro hem sitt tipp.

Vi har förhoppningsvis en mycket spännande NHL-säsong framför oss, där vi bjuds på både skrällar och underhållande toppmöten

Kommentarer

Kommentarer