Ishockey är en av de populäraste sporterna och tusentals tittare varje vecka. Det syns dessutom om man tittar över de sporter som är populärast att betta på där ishockey kommer efter fotboll.

I ishockey är det ständigt action och missar du att placera ett spel inför matchen så funkar det lika bra att lägga ett så kallat livebet. Men för att bli en stjärna på sportsbetting så behöver man göra läxan och för dig som inte har tid eller ork så finns det sidor som gör detta åt dig. En sida som dagligen presenterar speltips på ishockey är Spelrek.se. Här kan du ta del av knivskarpa analyser och välmotiverade inlägg om varför skribenten tror på just detta spel.

Det bästa av allt? Samtliga speltips är gratis och du behöver inte heller slingra dig igenom knepiga registreringar. Allt hittar du direkt på hemsidan eller i deras Facebookgrupp där det även delas exklusiva speltips.

Grunderna till betting på ishockey

Innan du börjar att spela på Ishockey så gäller de att förstå vad de olika sakerna betyder.

1X2 – Precis som i fotboll så kan du spela på den så kallade 1X2-marknaden. Det innebär kort och gott att du väljer det utfall du tror matchen slutar. Värt att notera är att om du spelar på 1X2-marknaden så räknas ej eventuell förläning eller straffläggning.

Moneyline – Även kallat ML, är snarlikt 1X2-marknaden fast här plockar man bort det oavgjorda resultatet och istället räknar med förläning och eventuella straffar. Detta är en av de populäraste spelformerna och allra vanligast när folk lägger spel på ishockey.

Över/Under – Det allra vanligaste spelformen här är antal mål som sker i matchen. Men du kan gå ännu djupare in i en match och spela på över/under antalet mål i en viss period. Eller varför inte hur många skott en spelare avlossar under en match. Möjligheterna är oändliga när det kommer till över och under-spelen i ishockey.

Målskytt/Poäng – Vill du krydda till en match extra mycket kan du gå in och spela på hur många mål alternativt poäng en viss spelare gör under matchen. Gör en spelare assist, eller spelar fram till spelaren som gör en assist får spelaren en så kallad poäng.

Vart ska man spela?

Att veta vilket spelbolag som är bäst på marknaden kan ibland verka vara en djungel att navigera sig igenom. Därför har Spelrek.se gjort grovjobbet och analyserat de spelbolag med svensk licens och som erbjuder en sportbonus.

De största ligorna

NHL – National Hockey League är tveklöst den största ligan när det gäller hockey och i den huserar lag från USA och Kanada. Dessutom hittar vi mängder av svensk spelare i de olika lagen. När det gäller betting så är NHL den liga som det spelas mest pengar på.

SHL – Tidigare Elitserien bytte namn till SHL och är den högsta divisionen i Sverige. Tillskillnad från NHL så kan man åka ur SHL och då hamnar man i hockeyallsvenskan. Det är en lång grundserie och sedan blir det slutspel, precis som i NHL.

KHL – Den största ligan efter NHL är KHL och det är högstaligan i Ryssland. Även här hittar vi en del svenska spelare. KHL drar inte lika mycket tittare från Sverige jämfört med SHL och NHL men trots det kan de vara värt att hålla koll här då det ofta finns grymma odds att spela på.

CHL – Champions Hockey League är en turneringsform för klubblag i Europa. Regelbundet har vi svenska lag som går långt i turneringen men än har den inte fått samma status som fotbollens motsvarighet Champions League.

VM – Hockey-VM går varje år och har tidigare år haft problem med att NHL-spelarna avböjer turneringen. Detta har dock blivit bättre på senare år och därmed har statusen på hockey-VM höjts något.

OS – Tillskillnad från hockey-VM så arrangeras hockey-os endast vart fjärde år. En tråkig del är att det numera inte finns några NHL-proffs som deltar i tävlingen efter att olympiska kommittén och NHL inte lyckats förhandla fram något båda parterna är nöjda med.

Kommentarer

Kommentarer