Betting på ishockey – ligorna som är bäst att betta på

Ishockey är inte bara en sport som är rolig att kolla på utan det är även en sport som är rolig att betta på. Betting och ishockey har därför under många år gått i hand i hand. Det finns en väldigt stort intresse för sporten och att betta på hockey gör det ännu mer spännande att kolla på en match.

Det stora intresset har gjort att nästan alla bettingsidor erbjuder odds på hockey idag. I denna artikel reder vi ut vilken liga som är bäst att betta på och vilken typ av spelbolag som är mest fördelaktig när det gäller odds på ishockey.

Olika hockey-ligor

Hockey är den näst största sporten i Sverige vilket självklart gör att det är en populär sport att betta på. Många svenska spelbolag erbjuder bra utbud av matcher både i Sverige och utomlands. Det finns även massvis med utländska spelbolag som fokuserar på hockey-betting.

Alla som vill betta på hockey har i grund och botten en önskan, att ta del av ett bra utbud. Det gäller inte bara odds som man kan spela på innan själva matchen börjar, utan även live odds på pågående matcher.

Det finns många olika hockeyligor att spela på. De tre bästa och mest kända ligorna i världen är NHL (National Hockey League), SHL (Svenska Hockeyligan) och KHL (Kontinental Hockey League). Reglerna är densamma i alla dessa ligor, det enda som skiljer ligorna åt är egentligen nivån och vilken storlek rinken har.

Ligan som du bör satsa på

När man bettar på hockey måste man vara medveten om att det kan svänga riktigt fort. Även om ett lag är i underläge kan det snabbt förändras och vändas till en ledning. Till skillnad från många andra populära sporter är det nästan alltid riktigt spännande hela vägen till sista minuten. Det är därför svårt att svara konkret på vilken liga som är bäst att betta på.

Man brukar dock säga att SHL är en väldigt defensiv liga, vilket ofta innebär målsnåla matcher. Inom SHL kan dessutom nivån på de olika lagen skilja sig väldigt mycket vilket kan gör att resultaten lätt rinner iväg.

NHL å andra sidan brukar kallas för den bästa ligan i världen. I NHL är rinkarna mindre än SHL med anledning att främja ett offensivt spel. Inom NHL kan det därför bli väldigt många målrika matcher och mycket spänning.

Då SHL är en mer defensiv liga med större skillnad mellan olika lags nivåer kan det vara lättare att betta på just denna liga. Om ett topplag i SHL möter ett mindre etablerat lag finns det till exempel en stor chans att topplaget i fråga kommer att vinna. SHL är således en liga som är lättare att förutspå, medan det kan svänga riktigt fort inom NHL.

Svenska vs utländska bettingsajter

Det finns både svenska spelbolag och utländska sajter med betting utan svensk licens att välja mellan när du ska betta på ishockey. Vilket typ av spelbolag du väljer kommer mest troligen ha stor inverkan på både ditt resultat och din spelupplevelse.

Förutsättningarna för att spela på en svensk bettingsajt är nämligen annorlunda verses om du skulle spela på en utländsk bettingsajt. Om du söker dig utanför Sveriges gränser och väljer ett utländskt bettingbolag kommer du kunna ta del av en friare och mer flexibel spelupplevelse, då dessa spelbolag inte behöver ta hänsyn till de regler och riktlinjer som finns på svensk licenserade spelbolag.

Något som är bra att känna till är att svenska spelbolag behöver skatta 18% på sina bolagsvinster. Det säger sig själv, men skatten tär givetvis på spelbolagets marginaler. Det hade kunna vara en anledning till att svenska spelbolag är snålare med sina odds.

Det vi till slut landar i är att utländska spelbolag är lite bättre när det gäller både utbud och odds av just ishockey.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN