Allt du behöver veta om SHL säsongen som gick

Ishockey är en mycket populär sport som många engagerar sig i. Framför allt kan man märka populariteten genom att titta på hur många som bettar på sporten.

Just betting kan fungera som en måttstock för hur populär en sport är eller inte, vi ska därför titta lite närmare på detta. Dessutom ska vi dyka ner i hockeysäsongen och ta upp vilka höjdare som har varit under föregående säsong, men även vad vi kan förvänta i framtiden av den kommande säsongen. 

Bästa spelaren och bästa laget inom ishockey

Det har varit ett omtumlande år för SHL och mycket har hänt både på hemma fronten och utomlands, det kan man inte minst se om man har bettat lite på ishockey under året som gått. Om du är intresserad av ishockey internationellt kan du istället kolla in NHL-TUGG. Men tillbaka till svenska hockeyligan och vilket lag som har varit bäst. Om man tittar tillbaka sedan elitserien började är Färjestad BK det lag som vunnit allra flest medaljer inom svenska mästerskapen.

Givetvis kan man bedöma klubbar och lag på olika sätt, dels kan man titta på:

  • Antal mål 
  • Insatsen av laget som helhet
  • Antal medaljer

Vi har valt sistnämnda för att ge ett så korrekt bild som möjligt, för den som är intresserad.

Även när man tittar på bästa spelare inom herrlagen så kan man räkna på lite olika sätt. Man kan dels titta på hur en spelares insatser har varit rent generellt. Man kan givetvis spela och försvara mycket bra – även om man inte har gjort så många mål. Men i denna rundan har vi tittat på antal mål under säsongen 2019 – 2020 och då är Broc Little den som har gjort allra flest mål. Det är i själva verket hela 24 stycken mål totalt.

Om man ska titta på de lag som det har gått mindre bra för under säsongen 19/20 så finns det kanske inte många andra lag att titta närmare på än LHC som i skrivande stund har haft 7 förluster på raken. Det är givetvis tungt för laget och klubben som helhet, men det betyder också att det nu bara kan gå bättre vilket är en positiv sida av saken. 

Ishockey i Svergie vad händer härnäst? 

Ishockey är en av Sveriges nationalsporter, det betyder att sporten får mycket mediabevakning eftersom intresset är stort. För en korttiden sedan framlades siffror på att hjärnskakningar inom ishockeyn har minskat i Sverige. Det är viktigt eftersom det kan ha varit en faktor som hållit en del borta från sporten. Det betyder att fler kan komma att söka sig till ishockey i framtiden.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN