Färjestad vann sista genrepet efter imponerande vändning

Under kvällen möttes Djurgården och Färjestad i vad som för båda var försäsongens sista match. Trots pigg start för Djurgården och en 3-0 ledning så kunde Färjestad jobba sig tillbaka och ta matchen till förlängning. Väl där drog man också det längsta strået.

SHL-säsongen närmar sig med stormsteg och redan på lördag så spelas premiäromgången. Men försäsongen är inte helt över än och under tisdagskvällen tog Djurgården emot Färjestad i vad som för båda var det sista genrepet innan allvaret börjar.

Pigg start från hemmalaget

Det var hemmalaget Djurgården som öppnade matchen bäst och såg väldigt spelsugna ut. Därför kändes det inte helt ologiskt när ledningsmålet kom. Redan i den tredje matchminuten kom Djurgården i ett två-mot-ett läge. Axel Jonsson Fjällby serverade Jonathan Davidsson som med ett direktskott gav Stockholmslaget ledningen. Djurgården hade senare flera bra lägen att utöka sin ledning men 1-0 stod sig perioden ut. Skotten i den första perioden slutade 11-6.

Om Djurgården öppnade den första perioden bra så öppnades den andra ännu bättre. När matchuret visade på 1:13 så styrde Djurgårdens Mikael Ahlén skottet från Marcus Fagerudd in bakom Lars Haugen i Färjestads mål till 2-0. Dryga minuten senare rasslade det till bakom Haugen igen efter att Andreas Engqvist stulit pucken bakom Färjestads mål och lyckats bryta in framför målet. 3-0 när klockan stod på 2.44 in i den andra perioden.

Efter detta tog Färjestad timeout i hopp om att få ordning på spelet som verkligen inte imponerade. Och trots att det inte gav någon direkt effekt så kom till slut reduceringen i den 13:e minuten i spel fem mot tre. Dick Axelsson serverade Michael Lindqvist till öppet mål och 3-1 var ett faktum. Målet gav FBK ny energi och man var nära ytterligare reducering i den andra periodens slutminuter. Men 3-1 stod sig inför den sista akten.

Imponerande sista period av gästerna

Färjestad inledde den tredje perioden med samma energi som man avslutade den andra med.  Och reduceringen till 3-2 skulle inte heller dröja. Djurgården drabbades av en utvisning som Färjestad utnyttjade på bästa sätt. Markus Nilsson snappade upp en retur och skickade in 3-2. Gästerna tog sedan över matchen helt och jagade kvittering men Joacim Eriksson i Djurgårdens mål storspelade och räddade även en straff.  Men till slut fick även han kapitulera när Johan Ryno hittade backen Jesse Virtanen som snyggt skickade upp pucken i nättaket. 3-3 och matchen fick avgöras i förlängning.

Väl där dröjde det två minuter innan Färjestads back Sebastian Erixon kunde skicka in den avgörande pucken till 3-4. Färjestad vände alltså 3-0 till 3-4 och reser hem till Karlstad med en imponerande vändning i bagaget.

Vill du skriva för oss? Hockybladet.nu söker just nu efter nya skribenter. Mer info hittar ni HÄR