Poängsprutan lämnar AIK för SHL-klubb

Han återvände till moderklubben och fick debutera i HockeyAllsvenskan. Nu lämnar jättetalangen och poängsprutan AIK för en klubb i högsta serien.

Efter att ha inlett karriären och hockeyspelandet i Solna som AIK-spelare lämnade han för lokalkonkurrenten SDE. Efter att ha återvänt innan han blev junior så har han nu tagit flera kliv framåt och öst in poäng för ”Gnagets” juniorlag. Nu lämnar den unge poängsprutan Stockholm för första gången och ska pröva vingarna i juniorerna hos en SHL-klubb.

Lämnar AIK för SHL-klubb

Den 17-årige forwarden Carl Wassenius har öst in poäng i AIK:s J18- och J20-lag de senaste säsongerna. Som bonus har han även gjort en match i HockeyAllsvenskan. Nu lämnar han alltså moderklubben för Örebro Hockey och klubbens J20-lag i SuperElit. Bland annat så återförenas han nu med en gammal tränare från AIK:s J18-lag, Jörgen Hägg.

– Det känns jättekul att Carl väljer att komma till Örebro Hockey. Carls spelförståelse är enormt bra och hans egenskaper tycker vi saknas i laget för tillfället. Han har levererat mycket poäng genom åren och han kommer komplettera övriga laget på ett mycket bra sätt, säger klubbens utvecklingsansvarige & J20-lagets huvudtränare Jörgen Hägg i ett pressmeddelande.

Poängsprutan: ”Jättekul att få chansen”

Den spelskicklige stockholmaren har de senaste säsongerna sprutat in poäng och snittade förra säsongen nästan två poäng per match. På 88 matcher har han gjort hela 161 poäng fördelade på 58 mål och 103 assist i J18 Elit och J18 Allsvenskan. Lägg därtill en vinst i J18-poängligan och fem poäng på sex matcher i SuperElit på J20-nivå. Nu väntar alltså Örebro där han återförenas med bland annat Casper Siösteen från SDE:s ungdomslag.

– Det ska bli jättekul att få chansen att spela i Örebro Hockey. Jag har fått ett grymt bra intryck av laget samt allt runt omkring. Ser verkligen fram emot att få komma igång och spela matcher med laget, säger ”Wasse”.

LÄS MER: Djurgården nära drömvärvning

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN