LÅN: Hockeyettanspelare till Hockeyallsvenskan

En Hockeyettanspelare ska förstärka det småländska laget i Hockeyallsvenskan. Den 23-årige målsprutan från den västra serien i Hockeyettan förstärker krisklubben.

Idag på morgonen stod det klart att Västervik lånar in en Hockeyettanspelare från Borlänge. Det är Borlänges poängmaskin Kalle Östman som ansluter till förra säsongens sensationslag i Hockeyallsvenskan. Västervik har blivit något av ett krislag som nu parkerar på den näst sista platsen i serien.

Lånar kaptenen

Västervik lånar in den 23-årige forwarden under en vecka. Borlänges kapten kommer att representera smålänningarna i två matcher, borta mot Vita Hästen och hemma mot Pantern.

– Kalle Östman står verkligen ut på Hockeyettannivå med sin målfarlighet, vi var väldigt förtjusta i hans spel i Vimmerby förra året. Jag tror att han har goda förutsättningar för att lyckas även i Hockeyallsvenskan och att han därmed kan hjälpa oss att få igång poängproduktionen i laget. Något som varit ett problem hittills under hösten, det är inget att sticka under stol med, säger Tomas Lind, sportchef i Västervik till klubbens hemsida.

Östman var med och spelade upp Pantern i Hockeyallsvenskan 2014/2015. Han spelade även i klubben under dess första år i näst högsta serien.

Han har även spelat juniorhockey i båda dalaklubbarna Leksand och Mora.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN