Försvararen förlänger med DIF.
Försvararen förlänger med DIF. Foto: Bildbyrån

Alexander Urbom tillhör Skellefteå, men spelade förra säsongen i Djurgården. Nu har Djurgården kommit överens med Skellefteå att förlänga hyresperioden för Urbom ytterligare ett år.

Djurgårdsfansen kommer även nästa säsong att få se Alexander Urbom i Stockholmslaget. Han var förra säsongen på lån hos Djurgården från Skellefteå, och spelade 51 matcher för järnkaminerna.

– Det känns väldigt bra att få till en lösning med Skellefteå och Alexander i ytterligare ett år. Alexander och Ville Varakas var två väldigt viktiga spelare i vårt försvarsspel och box play i fjol och när nu Ville lämnar oss så blev det viktigt att få fortsätta jobba vidare med Alexander, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson på klubbens hemsida.

Urbom har en måltorka som heter duga

Han har spelat de två senaste säsongerna i SHL för Skellefteå och Djurgården. Djurgårdaren som är back har varit till stor nytta för både Skellefteå och Djurgården med sitt defensiva spel, men har inte riktigt fått det offensiva att klicka på sistone. Han har nämligen inte gjort ett mål i SHL på 98 matcher i rad. Kanske han bryter den trenden i höst?

Har Bajen som moderklubb

Djurgårdaren har Stockholmslaget Hammarby som moderklubb. Han draftades av New Jersey Devils 2009 och fick chansen i 34 matcher i världens bästa liga.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer