Storpublik och nallebjörnsregn när Malmö besegrade Timrå

Mål och nallebjörnar. Det var temat i kvällens match när Malmö tog en klar seger mot Timrå inför 11 459 åskådare i Malmö Arena.

Tabellnian mot tabelljumbon Timrå. Det var förutsättningarna när Malmö och Timrå ställdes mot varandra i Malmö Arena under måndagskvällen.

Det var Malmö som förde den första perioden, men det skulle dröja ändra till det var spelat 17 minuter och 45 sekunder av inledningsperioden innan man fick hål på Timråmålvakten Victor Brattström. Axel Wemmenborn avlossade ett skott från blålinjen som letade sig in i mål. Trots den massiva pressen från Malmö hade Timrå ett skott i stolpen efter drygt fem minuters spel.

Händelserik andraperiod

Den andra perioden skulle bjuda på fyra mål med kort mellanrum. Efter nästan två minuters spel av perioden kvitterade Timrå när Oscar Drugge avlossade ett skott som den tidigare Malmöspelaren Ludvig Rensfeldt styrde in bakom Oscar Alsenfelt i Malmömålet. Men Malmö skulle ta ledningen på nytt fyra minuter senare. Frederik Storm hittade en fristående Anton Öhman som från slottet knäppte upp ett slagskott i målburens vänstra krysset.

Men Timrå skulle komma tillbaka målmässigt strax efter. Oscar Alsenfelt räddade ett skott med klubbhandsken och på returen var Henrik Törnkvist som på volley skickade in kvitteringsmålet. Men målkalaset i andra perioden var inte slut där. I powerplay såg Max Görtz till att göra Malmös tredje mål för matchen när han från blålinjen sköt in pucken i bortre delen av målet. I samband med målet klev Victor Brattström av och ersattes av Niklas Svedberg.

13 minuter in i mittenperioden fick Timrå powerplay och trots att man hade målchanser lyckades man inte få in pucken. Istället var det Malmö som skulle göra mål. Henrik Hetta hittade Fredrik Händemark som kom in från utvisningsbåset. Malmökaptenen åkte in i Timråzonen där Kim Rosdahl, som gjorde sitt först byte i matchen, också kom med fart. Den sistnämnde fick en sidledspassning av Händemark och tryckte in 4-2. Med två minuter och 45 kvar av mittenperioden slog Timråmålvakten Niclas Svedberg Malmös Emil Sylvegård med sin plockhandske och blev utvisad två minuter. Detta tog Malmö vara på och bjöd på hockeygodis när Max Görtz snappade upp en retur och hittade en fri Konstantin Komarek som sköt in matchens sjunde mål.

Spelade av tredje perioden

Den tredje perioden var den minst underhållande. Perioden fördes av hemmalaget och Timrå var aldrig nära att komma ikapp. Timråmålvakten Niclas Svedbrg stod för en superräddning med 02:46 kvar av tredje perioden när två Malmöspelare kom fria. Matchens sista mål, 6-2, gjordes två minuter kvar av matchen genom Axel Wemmenborn som gjorde sitt andra mål för kvällen.

Noterbart från matchen är också att hemmalaget endast fick en utvisning under matchen. Timrå däremot fick fyra stycken tvåminutersutvisningar.

Malmö spelar sin nästa match på onsdag när Djurgården står för motståndet. För Timrå väntar en dags mer ledighet än Malmö. På torsdag tar man emot Växjö.

Inkastning av nallebjörnar på isen

Vid Malmös första mål ikväll kastades det in nallebjörnar på isen. Detta ingick som en del i eventet ”Hockeyns dag”, som i grunden är ett event där publiken går gratis in på matchen. ”Teddy Bear Toss” som nallebjörnsinkastningen kallas blev en succé och det var många nallar som fick ta en flygtur in på isen.