SLUTSPEL 2019: Växjö till kvarten – nu väntar målvaktsfajt

Örebro var tvungna att vinna mot Växjö för att hålla matchserien igång. Men laget från Närke fick se sig besegras med 2-4 och nu väntar kvartsfinalspel för de regerande svenska mästarna.

Växjö vann den första matchen i åttondelsfinalsserien mot Örebro och hade således matchboll i kvällens match. En matchboll som man förvaltade väl när Örebro besegrades med 2-4.

Efter första perioden var resultatet 1-1 men när slutsignalen för andra perioden ljöd hade Växjö dragit ifrån och gjort två mål vilket gjorde att smålänningarna ledde med 1-3 inför tredje perioden. I tredje perioden kröp Örebro närmare till 3-4, men halvminuten senare utökade Växjö sin ledning till 2-4 när Kris Versteeg gjorde sitt andra mål för kvällen. Mot slutet av tredje perioden tog Örebro ut målvakten Jhonas Enroth och spelade sex mot fem, men utan resultat och när slutsignalen ljöd stod det klart att Växjö vann med 2-4.

Hemmlagets mål gjordes av Nick Ebert. Växjös mål gjordes av Toumas Kiiskinen, Roman Horak och Kris Versteeg. Noterbart är att Versteeg bokfördes för två mål och två assister i kvällens match.

För Örebro är nu säsongen över. För Växjö väntar kvartsfinal mot tabelltvåan Luleå. Det kommer att bli en målvaktsduell av klass mellan Växjömålvakten Viktor Fasth och Luleåmålvakten Joel Lassinantti i kvartsfinalserien som stundar. Den första matchen spelas 22 mars i Luleå.