Foto: Bildbyrån och Sico

Brynäs och Gävle var rustade för guldfest, stadens krogar tävlade om att ha guldfester, alla var där. Då brast det när allt gällde.

När det verkligen gäller är alla på plats, Le Mat-pokalen var på plats, Stefan Liv Trophy lika så, representanter för Sico som skulle dela ut priset till slutspelets MVP. Svenska Hockeyligans vd Jörgen Lindgren och även Svenska Ishockeyförbundets ordförande var på plats. Då kom kollapsen och det var målvakterna som kollapsade först.

Brynäs inledde matchen bäst och skapade ett par chanser när HV71 fick ett powerplay för puck out. Ett olyckligt misstag av Brynäsbacken Lukas Kihlström och elva sekunder senare stod det 0-1 på tavlan. Brynäs han aldrig hämta sig efter det målet och redan efter 0-2 efter nio minuter bytte Thomas “Bulan” Berglund ut Felix Sandström mot David Rautio. Nu fick Rautio en mardrömsstart, att komma in på isen och lagen är under den samma. Kollapsen var total när Brynäs släppte in det tredje målet i powerplay.

HV71 skoningslösa

Nu ska vi inte på något sätt förringa HV71:s genomförande av matchen, men frågan är ändå. Hur hade matchen sett ut om Felix Sandström hade tagit det första målet? Det får vi aldrig reda på.

HV71 var skoningslösa ikväll och Thomas “Bulan” Berglund hade ingen plan B. Mattias Tedenby hugger som en kobra så fort han får chansen, han kan vara osynlig långa stunder. Linus Söderström var andremålvakt i HV71 till jul ungefär. Sedan han tog över spaden har HV71 höjt sig enormt.

Kollapsade när det gällde

Brynäs kollapsade när alla var här, när publiken skulle bära fram laget – då stod man inte att känna igen.

Nu var Brynäs nära en galen upphämtning, men de vaknade alldeles för sent.

Klarar HV71 att vara bäst när det gäller, i sin egen hemmaborg eller blir det ytterligare en bortaseger? På lördag vet vi, så får Simon Öneurd eller Jacob Blomqvist lyfta Le Mat-pokalen. Linus Söderström eller Jacob Blomqvist får ta emot Stefan Liv Trophy. De kommer att vara på plats i Kinnarps Arena på lördag.

Intervjuer kommer senare.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer