SHL: Tung förlust för Jumbon

Jumbon Linköping såg ut att kunna ta en trepoängare hemma mot Färjestad under torsdagen. Då gick allting helt fel.

Jumbon Linköping HC hade i kvällens match mot Färjestad ett ypperligt tillfälle att ta en seger med ledning 2-1 i mitten av den tredje perioden. Då utökade Jakko Rissanen på för Linköping till 3-1 och ”Cluben” såg ut att lämna både jumbo och kvalplats. Glädjen varade i trettionio sekunder. Då reducerade Färjestad till 3-2 och kvitteringen kom dryga två minuter senare. För att strö extra salt i såret avgjorde även bortalaget i förlängningen efter endast en minut och elva sekunder.

Linköping fick dock med sig en pinne från matchen. Man är dock kvar som jumbo med två måls sämre målskillnad än Växjö. Smålänningarna förlorade derbyt mot HV71 med 4-1.

Ny serieledare är Frölunda efter att ha besegrat Djurgården på borta-is även detta efter förlängning. Göteborgarna var det starkare laget och gjorde det avgörande 3-2 målet med femtiosex sekunder kvar av den fjärde perioden. Det var en rafflande match där enligt Aftonbladet var rekordmånga NHL-scouter på plats.

Krisen allt djupare

Om vi kallar Linköping för krisklubb ska vi då inte tala om Leksand. Dalmasarna fick sin åttonde(!) raka förlust i årets SHL. Nu börjar frågorna komma om Roger Melin är rätt man att leda klubben vidare. Nästa match är mot Brynäs på lördag. Just Brynäs är det senaste laget Leksand vann emot. Då på hemmaplan för exakt en månad sedan med fem mål mot ett.

I övrigt vann Brynäs efter förlängning mot forna serieledarna Rögle och Malmö besegrade Oskarshamn hemma i Skåne.

I tabelltoppen finner vi Frölunda på samma poäng som serietvåan Rögle. Örebro, Färjestad, Luleå och Djurgården på slutspelsplats. Strax under det första strecket återfinns HV71, Skellefteå, Malmö och Oskarshamn. I ingenmansland Brynäs och Leksand, samt på kvalplats Växjö och Linköping.