Foto: Bildbyrån
Scandic

Ikväll kan Rögle BK spika sin plats i SHL även säsongen 17/18 genom att vinna mot Karlskoga. Inför matchen berättar den assisterande tränaren Patrik Ross om förutsättningarna och ändringarna i laget.

Måndagens möte slutade i förlängningsseger vilket innebär att Rögle nu har 3-0 i matcher. Lagets assisterande tränare, Patrik Ross, sammanfattar måndagens batalj.
– Jag tycker att vi ger bort lite för mycket kontringar emot oss, vi är inte riktigt resoluta med puck i offensiv zon. Vi behöver inte bjuda på passningar diagonalt över blålinjen utan måste spela resolut, säger han och fortsätter:

– Jag tycker det var en jämn tillställning. Karlskoga åker mycket skridskor och är skickliga på det dem gör. Vi håller det okej i både första och andra perioden, men i tredje perioden visar vi återigen en kraftfull hockey och får utdelning genom Alen Bibic. I förlängningen tycker jag vi är det bättre laget stora delar och vinner välförtjänt.

Kan säkra SHL-platsen

Ikväll kan Rögle vinna fjärde raka matchen vilket gör att man säkrar SHL-platsen även nästa säsong.
– Vi vill ju spela en solid hockey över sextio minuter, och inte bjuda på någonting. Ska de skapa någonting så ska det vara genom egen individuell skicklighet. Vi behöver inte bjuda på någonting, vi ska åka upp och vara aggressiva som tusan.

Ni flyger upp idag? 
– Japp, vi flyger upp här under dagen.

Ändringar i laget

Under måndagens match drabbades Rögle av två skador på Christopher Liljewall och Filip Karlsson som förmodligen blir borta resten av säsongen.
– Elvenes går in i laget och spelar ihop med Sylwander och From. Vi tar också in Matt Fraser som extra spelare men i övrigt åker vi upp med samma lag som senast, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer