Rögle åkte på fjärde raka – blev överkörda av Luleå

Två formsvaga lag ställdes emot varandra på torsdagskvällen. Det var Rögle som inledde bäst när man tog emot Luleå hemma i Lindab Arena. Men Luleå skulle vara effektivare och vinna matchen efter två snabba mål i den andra perioden

Rögle tog kommandot de första fem minuterna och skapade målchans efter målchans. Man var också det hetare laget i närkamperna ute på isen. Luleå tog sakta men säkert över i matchen och började söka sig till de fria ytorna. Många målchanser men perioden slutade dock mållös. Det kan Rögle tacka sin målvakt Oscar Dansk för.

I den andra perioden tog Luleå mer och mer över i matchen medans Rögle var ganska stillastående i sin defensiva zon. Efter drygt 4 minuter in i den andra perioden tog Luleå ledningen genom comebackande Bill Sweatt som tryckte in 0-1 till Luleå. Ett viktigt ledningsmål och man var nu i förarsätet. Men Rögle tryckte på och närmast en kvittering var Patrick Cehlin som prickade stolpen. Men kvitteringen skulle komma. Efter 10 minuter kvitterade Daniel Widing till 1-1 efter en mycket fin dragning där Luleå-målvakten Filip Gustavsson var på läktaren. Men Luleå kom tillbaka starkare och pressade Rögle, som fick problem med att spela upp pucken i offensiv zon. Brendan Mikkelsson skulle ge Luleå ledningen efter ett fint skott från blå som Rögle-målvakten Oscar Dansk kunde agerat aningen bättre på.

I början av den tredje perioden lade Luleå till en växel till i sitt spel och man dominerade stora delar av isen. Ännu ett backmål signerat Pontus Själin gjorde att Luleå nu hade ledningen med 1-3. Efter det målet vaknade Rögle aldrig riktigt till liv igen och 1-4 kom till efter en slarvig passning i mittzon där Luleå kunde nypa åt sig pucken och stänka dit den snyggt bakom Rögle-målvakten Oscar Dansk. Rögle reducerade sedan till 2-4 men det målet var dyrbart efter att Rögles bästa forward den här säsongen skadade sig i samband med målet efter att ha krockat med en annan Rögle-spelare. En eventuell hjärnskakning och Rögle får ännu ett frågetecken till skadelistan. Petter Emanuelsson skulle se till att döda matchen genom att göra 2-5. Två sekunder innan matchen slut lyckades Rögle återigen reducera, denna gången via kanadensaren Kevin Marshall i boxplay efter att Rögle åkt ut 2 minuter för ”Abuse of officials”. Tre viktiga poäng för Luleå och därmed blir gapet ner till Örebro och just Rögle nu allt större.

Matchfakta: Rögle BK – Luleå HF 2-5 (0-0,1-2,2-3)
0-1 (24.16) Bill Sweatt (Johan Harju)
1-1 (30.29) Daniel Widing (Sebastian Wännström, Felix Schütz)
1-2 (37.17) Brendan Mikkelsson (Julius Junttila, Johan Harju)
1-3 (43.05) Pontus Själin (Bill Sweatt, Jacob Lagacé)
1-4 (45.00) Christian Jaros (Johan Harju) spel fem mot fyra
2-4 (49.20) Patrick Cehlin (Ludvig Rensfeldt, Christopher Liljewall)
2-5 (56.11) Petter Emanuelsson (Christian Jaros, Illari Melart)