Malmö drog det längsta strået i Skånederbyt efter att ha avgjort sent

Två formsvaga lag ställdes emot varandra i ett hett Skånederby på måndagskvällen. Det var Malmö som drog det längsta strået och vann matchen efter att Johan Ivarsson avgjort matchen i den tredje perioden.

Den första perioden inleddes med böljande spel från bägge lagen. Den hetaste chansen skulle komma efter drygt 6 minuter när Patrick Cehlin dribblade sig igenom Malmös försvar och avlossade ett skott som målvakten Oscar Alsenfelt kunde rädda. Strax efter hade Malmö sin hetaste chans i den första perioden när Robin Alvarez styrde pucken. Oscar Dansk stod i vägen den gången. Den första perioden slutade mållös och bägge lagen skapade inte speciellt mycket. Malmös tränare var nöjd med spelet men menade att man skulle bli mer effektiv.

– Vi vill ta oss in framför mål så att vi kan få skott på kassen. Där är de svaga, sade Malmös tränare Peter Andersson till CMore.se efter den första perioden.

I den andra perioden var det Malmö som kom ut som det hetare laget på isen. Man fyllde på i anfallen och skapade mer chanser framför Rögles målvakt Oscar Dansk. Efter 8 spelade minuter i den andra perioden tilldömdes Malmö ett straffslag efter att Almen Bibic hakat Malmös Andreas Thuresson. Thuresson åkte fram och försökte finta bort Dansk som sträckte ut klubban och tog hand om pucken. Chans efter chans skapades men bägge lagens målvakter fortsatte att storspela. Efter 15 spelade minuter blev det en tilltrasslad situation framför mål där Illari Fillpulla spelade med handen så att pucken gick i mål. Efter videobedömning valde domaren att döma bort målet. Fortsatt chans-rikt och 0-0 inför den tredje perioden i Malmö Arena. MIF:s yngling född 99, Marcus Sylvegård fick göra en hel del byten för Malmö i den andra perioden och gjorde det elegant och respektlöst.

– Det gäller att komma upp och sätta dit våra chanser. Då kommer vi vinna denna matchen, sade Rögles Alen Bibic efter den andra perioden till CMore.

Tidigt i den tredje perioden fick Rögle chans att spela i numerärt överläge. Man var också nära att göra mål men Oscar Alsenfelt rånade Rögles Ludvig Rensfeldt på det målet. Malmö tog över och fortsatte att övertyga i matchen. Efter 10 spelade minuter tog Malmö ledningen inför ett kokande Malmö Arena genom ett skott från backen Johan Ivarsson som drog på ett handledsskott som letade sig upp i nättaket. Assisterna stod Konstantin Komarek och Malmö-produkten Robin Alvarez för. Rögle tryckte på och de tillresta Rögle-fansen manade på sina spelare från läktaren. Rögle försökte förgäves genom att plocka ut målvakten men då lyckades Malmö sno pucken och sätta dit 2-0 genom centern Fredrik Händermark. Rögle reducerade genom Patrick Cehlin med 8 sekunder kvar av matchen efter att Malmös Noah Welch utvisats fem minuter efter ett hett slagsmål med Rögles kapten Christopher Liljewall. Närmre än så kom man inte och RBK förlorade därmed för tredje matchen i rad och avståndet uppåt blir allt större.

– Små marginaler, vi måste hänga dit våra chanser. Det är de som avgör. Det är lite stolpe ut just nu, sammanfattar Rögles tränare Anders Eldebrink derbyförlusten till CMore efter matchen.