Foto: Bildbyrån

Moras Jacob Nilsson fick ikväll matchstraff för en tackling mot Leksands Daniel Bertov. Så här säger Nilsson själv om situationen.

Mora tog ikväll ledningen i matchserien mot ärkerivalen Leksand efter storseger med 1–6. Dock var det en situation, som inte handlade om ett av de sex målen, som blev mest omdiskuterad.

En olyckshändelse menar Nilsson

Det var vid ställningen 0–1 och Moraledning som Jacob Nilsson kliver in mot Leksandsbacken Daniel Bertov. Tacklingen tar i huvudet och Nilsson får lämna isen. Straffet blev 5+20 för “checking to the head”.

– Det är en närkamp och jag försöker ta honom i bröstet. Men han har huvudet där jag inte tror att han har det, säger Nilsson till Hockeybladet efter matchen.

– Den tar olyckligt i huvudet. Det är tråkigt, inte alls min avsikt att det skulle ta så illa, fortsätter han.

Nervöst på läktarplats

Nilsson fick alltså fortsätta att följa matchen från sidan. Att bara titta på var inte det lättaste menar Nilsson.

– Det är klart att det är betydligt jobbigare att sitta på sidan än att vara på isen och kunna hjälpa laget, säger han.

Bertov däremot fortsatte att spela.

– Det lägger inte jag någon energi på. Men visst, det var inte alls min avsikt att försöka skada. Nu tog det lite illa men det var skönt att det inte tog så illa på honom, förklarar Moraspelaren Nilsson.

Uppfattade inte situationen

Nilsson själv uppfattade inte att tacklingen tog illa. Han är tydlig med att det inte alls var meningen och att det mest var olyckligt.

– Jag uppfattar inte riktigt situationen utan jag kommer lite från sidan. Den tar lite olyckligt och sedan ser man ju på reprisbilderna hur den tar. Nu blev det så här, förklarar han.

Missar nästa match

Efter matchen har Hockeybladet varit i kontakt med en av domarna som bekräftar att Jacob Nilsson missar match nummer fyra.

– Det blir “match penalty” på den och han är avstängd nästa match, säger Mikael Andersson, en av huvuddomarna, till Hockeybladet efter matchen.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic