KROSSEN: Drömstarten bakom premiärsegern

ÄNGELHOLM. Det blev en drömstart för Rögle i SHL-premiären. Skånelaget besegrade HV71 med klara 4-0 inför 5018 åskådare i Catena Arena i Ängelholm.

Idag drog SHL-säsongen 2019/2020 äntligen igång och i Ängelholm tog hemmalaget Rögle emot HV71, och det var hemmalaget som var klart bäst och vann med 4-0.

Rögle fick en drömstart på kvällens match. Efter fem och en halv minut styrde Taylor Matson in ett skott och sedan var det proppen ur för hemmalaget. 39 sekunder senare utökade Ted Brithén ledningen till 2-0 och sedan skulle både Nils Höglander och Dennis Everberg bokföras för varsitt mål innan slutsignalen för inledningsperioden ljöd. I samband med Rögles tredje mål för kvällen begärde HV71, med Stefan ”Lillis” Lundh i spetsen, timeout. Noterbart från den första perioden är att Rögle avlossade tio skott medan gästerna endast sköt tre skott.

Den andra perioden var ganska tråkig och händelsefattig, kanske med tanke på inledningsperioden som bjöd på fyra mål. Klart är hur som helst att det var fortsatt Rögle som hade klart övertag och förde spelet. 13 och en halv minut in i mittenperioden fick Rögles Ted Brithén ett skott mot munnen. Forwarden lämnade isen och fördes, enligt uppgifter, till sjukhus. Hemmalaget fick chansen att spela fem mot tre i 38 sekunder men lyckades inte få in pucken bakom gästernas målvakt Jonas Gunnarsson i spelformen. Skottstatistiken i mittenperioden skrevs till 13-5.

Rögle fick jubla flertalet gånger i kvällens match. Foto: Bildbyrån.

Den tredje perioden bjöd inte på något skönspel men Rögle gjorde vad man skulle och såg till att plocka säsongens första trepoängare. Röglemålvakten Roman Will kunde knappast få en bättre start i SHL. Den 27-årige målvakten från Tjeckien motade samtliga HV-skott.

På tisdag är det dags för den andra SHL-omgången och för Rögle väntar Skånederby mot Malmö på bortais och för HV71 väntar Frölunda hemma i Kinnarps Arena.