Foto: Bildbyrån

Luleå förlorade mot Malmö i play in spelet förra säsongen. Nu är laget och Johan Harju revanschsugna, och målsättningen för kommande säsong är SM-guld.

Norrbotten-laget Luleå hade tuff fjolårssäsong. Malmö skickade Luleå på ett tidigt sommarlov förra säsongen, och fansen fick inte se den efterlängtade SM-bucklan lyftas i Coop Arena. Nu förbereder sig laget för nästa säsong. Lagets stjärna Johan Harju var inte nöjd med den förra säsongen, men har fortfarande SM-guld som mål.

– Vill va bättre än i fjol, vi har haft att vinna SM-guld som mål och guld är målet även nästa säsong så vi måste bättra oss, säger Harju.

Harju och hans lagkamrater var så klart missnöjda med att ta tidigt sommarlov förra säsongen, och han menar att hela säsongen var tuff för Luleå.

– Vi var missnöjda, men det var hela säsongen som var tuff, vi fick inte ihop det. Då fick vi spela play in och det är tuff med att det ska avgöras på tre matcher. Vi fick tidigt sommarledigt och fick träna länge, så vi hoppas det har gett oss goda förutsättningar till nästa säsong, säger Harju.

“Seriens bästa målvakter”

De styrkor Luleå-forwarden ser i sitt lag är framför allt målvakterna. Han tycker nämligen att Luleå har seriens bästa målvakter, och att de har haft det ett bra tag.

– Jag tycker att vi har serien bästa målvakter, det har vi haft i flera år, sen tycker jag att vi måste var tuffa och jobbigare att möta, berättar Harju.

Harju tror på hårt jobb för att nu slutspelet

Luleå nådde inte hela vägen till slutspel förra säsongen då man förlorade mot Malmö i den tredje avgörande Play in matchen. Luleås stjärna tror att hårt jobb och att man spelar tillsamman kan ta dem till slutspel, och till SM-guldet.

– Det krävs hårt jobb och mycket som kommer spela in. Så länge man spelar tillsammans tror jag man kan spela bra och höja sig en nivå. Gäller även att ha flyt med skador och sånt, säger Harju.

 

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic