Foto: Bildbyrån
Scandic

Under våren har det ryktats kring SHL-intresse för flertalet AIK-spelare. Nu står det klart att en av lagets backar är klar för Örebro.

Det är Jonathan Andersson som byter HockeyAllsvenskan och AIK mot SHL och Örebro till nästa säsong. Andersson kommer precis från en fin avslutning på säsongen med AIK. Andersson hade kontrakt med AIK även över nästa säsong men är nu alltså klar för spel i Örebro.

Så säger sportchefen

Andersson var skadedrabbad under delar av den senaste säsongen och gjorde endast 16 grundseriematcher. I kvalserien till vidare kval mot SHL och i matchserien mot BIK Karlskoga gjorde han bra i från sig med åtta poäng på lika många matcher. Örebros sportchef Niklas Johansson är nöjd med rekryteringen.

– Han är oerhört spelskicklig. En spelare som ser isen bra och som är bra med pucken. Han är rörlig och sätter fart på spelet, säger sportchefen till klubbens hemsida.

Johansson fortsätter, lyfter fram Anderssons offensiva spel och ser honom som en viktig pusselbit i lagbygget.

– “Jonte” kommer att bidra till bra förstapass och att vi kan vända spelet snabbt på blad. Dessutom kommer han kunna kunna bidra med spelet på offensiv blå, säger Niklas Johansson.

– Det känns som en bra pusselbit i backbygget.

Ser framemot att komma till Örebro

23-åringen själv är nöjd med att få spela för Örebro och ta klivet upp i SHL när det inte gick vägen med AIK. En klubb han kom till 2011 som junior och han fick även göra nästan två hela säsonger i SHL med klubben.

– Jag fick direkt känslan av att Örebro Hockey tror på mig och det är helt avgörande för vart man ska spela. Jag känner mig välkommen till klubben, säger han.

– Örebro verkar dessutom vara en härlig stad med grymt bra tryck på läktaren match efter match. Fantastiskt att det nästan alltid är fullsatt. Det vittnar om ett stort hockeyintresse i stan, säger han.

Fler spelare kan vara på väg

Örebros sportchef Niklas Johansson säger inte emot när ytterligare förstärkningar kommer på tal.

– Truppbygge är ett levande dokument hela tiden. Det är viktigast att vi hittar rätt spelare, inte att det går fort. Men vi kommer kunna presentera fler roliga nyheter framöver, säger Johansson.

Fler nyförvärv är i princip klara men inte officiella.

– Vi sitter i förhandlingar med flera spelare. Några är klara som vi inte kan släppa ut offentligt på grund av respekt för spelare och deras klubbar. De spelar fortfarande matcher.

Kommentarer

Kommentarer