SHL – Hockeynyheter, Hockey, Silly Season, Tabeller

SHL är den högsta ligan för hockey i Sverige, på våran sida presenterar vi senaste hockeynyheter och Silly Season, samt tabeller och allmänna saker om  hockey.

SHL bjuder under säsongen på bland annat  hockeynyheter, uppdaterade tabeller, allmänna saker om hockey och Silly Season. Förkortningen SHL står för Svenska Hockeyligan, och bildades säsongen 1975-1976, då som Elitserien. Inför säsongen 2013-2014 så bytte ligan namn till SHL. Efter den säsongen så bestämde sig ligan att utöka antalet lag. Till säsongen efter innehöll ligan 14 lag istället för 12. Även Hockeyallsvenskan består av 14 lag.

På Hockeybladet så kommer du kunna följa mer än bara SHL. Vi kommer rapportera nyheter från Hockeyallsvenskan, hockeyettan, samt NHL. Vi skriver även nyheter från damernas hockey, främst från SDHL som står för Svenska DamHockey Ligan. Veckan som gick så presenterade vi även nyheter från Stålbucklan, motsvarigheten till killarnas TV-pucken.

För närvarande är grundserien på väg in i sitt slutskede, och lagen i ligan laddar för slutspel. Lagen som ligger på plats 1-6 i SHLs grundserie är direkt klara för slutspelet. Lagen på plats 7-10 kommer få slåss med varandra om två platser till kvartsfinalerna. elvan och tolvan är klara för SHL även säsongen, medan de två sista lagen kommer behöva kvala för att hålla sig kvar.

I de två högsta herrserierna SHL och Hockeyallsvenskan så består grundserien av 52 matcher. SDHL innehåller 10 spelande lag, och de spelar totalt 36 matcher i grundserien.
I åttondelsfinalerna spelar herrarna bäst av tre matcher. Kvartsfinalerna och framåt spelar herrarna bäst av sju matcher, medan damerna spelar bäst av fem slutspelet igenom.

Säsongen som gick så blev Växjö Lakers svenska mästare i SHL, medan Luleå vann på damsidan. Lakers besegrade Skellefteå AIK med 4-0 i matcher. Växjö Lakers vann den avgörande matchen med 5-0 efter bland annat två mål av Elias Petterson. Pettersson blev historisk förra säsongen, då han är den junior som gjort flest poäng under samma slutspel. Det uppger Omni på sin hemsida.