Efter femte hjärnskakningen – förre AIK-spelaren lägger av

Den förre AIK-spelaren David Lillieström Karlsson har beslutat sig för att lägga av, redan som 24-åring. Det är efter att ha fått en femte hjärnskakning som han tagit beslutet. – Ett kapitel i mitt liv har kommit till sin ändå, skriver han i ett känslosamt Instagraminlägg. 

David Lillieström Karlsson är kanske mest känd för att ha varit med i det AIK-lag som gick till semifinal i SM-slutspelet 2012/13. Sedan dess har han mestadels hållit till i Division 1 klubbar som Huddinge, Kallinge-Ronneby och Östersund. Inför årets säsong gick han till det engelska laget Guildford Flames, där han stått för 5 poäng på 5 matcher. Men nu tar karriären plötsligt slut.

Femte hjärnskakningen – lägger av

Lillieström Karlsson har under en längre del av karriären dragits med hjärnskakningsproblem. För ett tag sedan drabbades han av sin femte hjärnskakning.
– Det var en ful tackling jag fick i en bortamatch där. Så klart har man fått många fulare tacklingar, så det är ju ändå en risk att kliva ut på isen men det här fick bli den sista, säger han till Expressen.

Med andra ord har han alltså tagit beslutet att lägga ner karriären. Något han bekräftar i ett känslosamt inlägg på Instagram.
– Ett kapitel i mitt liv har kommit till sin ända. Tyvärr blev det just bara kapitel fast jag trodde det skulle vara temat på hela boken. Efter ytterligare en hjärnskakning, där antalet är lika med fingrar på min hand, så var jag skyldig mitt framtida jag att lägga av, skriver han i inledningen av inlägget.

Aldrig aktuellt med rehabilitering 

I en intervju med Expressen berättar han att det aldrig var aktuellt att rehabilitera den senaste hjärnskakningen.
– Det har varit hemskt att se folk i sin närhet behöva gå igenom månader utan pengar, utan stöd och inte ens kunnat ha en vardag och jag har lovat mig själv att aldrig få så. Jag har varit medveten om det sedan min tuffa hjärnskakning för två år sedan, ”David du måste ha en plan för efter hockeyn”.

Nu kommer Lillieström Karlsson istället fokusera på nya utmaningar i livet.
– Det har man ju märkt med jobb och plugg att man kan hitta samma driv i annat i livet också. Man kommer sakna kicken från hockeymatcher, men det finns annat viktigare än det i livet. Jag har gjort allt jag har kunnat och då kan man också gå in i nya fasen i livet med ett lugn och lite stolthet, säger han till Expressen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN