Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Hur ligger ditt lag till i den mindre glamorösa “bötestabellen”. Hockeybladet.nu kommer att varje månad uppdatera denna. Nu har vi kommit fram till händelser utspelade under december månad. 

Reglerna är mycket enkla i denna sammanställning. Lagen får en poäng per match de har en spelare avstängd. Vidare är det en poäng per varje 5000:- i böter. Till exempel: en spelare får 4000:- i böter = 1 poäng. En spelare får 6000:- i böter = 2 poäng. Hur ligger ditt lag till i bötestabellen?

En lugn månad med landslagsuppehåll

Under november månad var det endast fyra avstängningar och det såg länge ut att bli en lugn månad även i december. Endast en avstängning fram till julhelgen, sedan hettade det till.

Örebrospelaren Jordan Boucher stängdes för andra gången denna säsong av för våldsamt spel och straffet resulterade i fem matchers avstängning för 25 – åringen. – När det återstår 6.16 av andra perioden blir det en målvaktsblockering. Det blir lite gruff runt målet. Leksandsspelaren nr 21 Mattias Ritola trycker klubban i ryggen på Örebrospelaren nr 39 Jordan Boucher. Boucher vänder sig då om och crosscheckar Ritola mot halsen och ansiktet med en våldsam crosschecking skrev disciplinnämnden i sitt beslut då. 

Boucher stängdes av fem matcher med böter på 14 375 kronor med hänvisning till att 25 – åringen var en återfallsförbrytare.

Örebro dominerade december månad

Förutom Boucher stängdes dessutom både Marcus Weinstock och Aaron Irving av, både tillhörande Örebro HK. Under gårdarens match mot Malmö IF klarade sig Brynässpelaren Jaedon Descheneau undan utvisning för tilltaget mot Marcus Björk. Situationsrummet valde att anmäla händelsen i efterhand och Descheneau straffades med tre matchers avstängning samt 13 750 kronor i böter.

Händelser under december

Spelare Klubb Förseelse Avstängning Böter
Aaron Irving Örebro HK Huvudtackling 5 matcher 28 750 kr
J Boucher Örebro HK Crosschecking 5 matcher                14 375 kr
M Weinstock Örebro HK Huvudtackling 5 matcher                14 375 kr
J Descheneau Brynäs IF Huvudtackling 3 matcher                13 750 kr

 

Tabell
 1. Örebro 38 poäng
 2. Djurgården 26 poäng
 3. Frölunda 9 poäng
  Oskarshamn 9 poäng
 4. Rögle 7 poäng
 5. Skellefteå 4 poäng
 6. Linköping 2 poäng
  Brynäs 2 poäng
 7. Leksand 1 poäng

Mer läsning 

BÖTESTABELLEN 2019/2020: November månad

SHL: Bötestabellen säsongen 19/20 – Oktober

SHL: Bötestabellen säsongen 19/20 – September

Annonser

Kommentarer

Kommentarer