SLUTSPEL 2019: Frölunda klara för semifinal – efter tredje raka segern

Frölunda tog tredje raka segern i kvartsfinalserien mot Malmö och vinner matchserien med 4-1 efter seger under söndagseftermiddagen med samma siffror inför 6 044 åskådare i Frölundaborgs Isstadion.

Förutsättningarna inför eftermiddagens match var glasklara. Seger för Frölunda och matchserien var över. Seger för Malmö och matchserien skulle förlängs med åtminstone en match.

Den första perioden slutade mållöst och hade en skottstatistik som slutade oavgjort, 8-8. Mittenperioden däremot skulle bjuda på både fler målchanser och mål. Totalt gjordes fyra mål i mittenperioden. Till hemmapublikens stora glädje stod Frölunda för tre av dessa fyra målen och Malmö ett.

I den tredje perioden var Malmö aldrig riktigt nära att komma ikapp och Frölunda kunde  kontrollerat spela av matchen. Nio minuter in i perioden tappade Frölundas Pathrik Westerholm balansen och kolliderade otäckt med sargen. Forwarden kunde inte ta sig av isen själv utan bår fick kallas in. Med tre minuter och 21 sekunder kvar av matchen lämnade Malmös Axel Wemmenborn matchen efter att ha fått ett skott i huvudet.

Med två minuter kvar av avslutningsperioden tog Malmö ut målvakten Oscar Alsenfelt och spelade sex mot fem. I ett sista forceringsförsök tog Peter Andersson timeout och 40 sekunder senare begärde Roger Rönnberg timeout efter en icing. Trots att Malmö försökte stod Frölunda pall och när slutsignalen för tredje perioden ljöd visade resultattavlan 4-1, efter att Max Friberg lagt in pucken i öppen målbur med fem sekunder kvar. Eftermiddagens resultat innebär att Frölunda är klara för semifinalspel och tar revansch på Malmö efter Skånelagets avancemang till semifinal förra säsongen när Skåneklubben slog ut just Frölunda i kvartsfinalen. Vilket lag Frölunda ställs mot är inte klart.