KLART: AHL-forwarden återvänder till SHL

0
6317
KLART: AHL-forwarden återvänder till SHL
Foto: Bildbyrån
AHL-forwarden, Anton Wedin, återvänder till SHL och spel i HV71, det meddelade klubben på sin hemsida under lördagen. Kontraktet är skrivet över tre säsonger.
– Anton har en stor verktygslåda, säger Johan Hult.

Anton Wedin lämnade Timrå efter sortin ur SHL förra året, nu är det klart att AHL-forwarden återvänder till SHL. Den här gången är det HV71 som blir klubbadressen för Sundsvallssonen.

– HV71 kändes som ett riktigt bra val för mig redan från första kontakten. Jag har haft en bra dialog med klubben och min magkänsla har känts väldigt bra med det här beslutet. Det ska bli fantastiskt kul att spela i HV71 med den historik föreningen har och med vetskapen om att vi ska vara med och utmana om guldet varje säsong, säger Anton Wedin till HV71:s hemsida.

Tre år

Den 27-årige forwarden lämnar Chicago Blackhawks organisation efter en säsong. Totalt blev det fyra matcher i NHL och 31 matcher i AHL för Wedin. Nu väntar tre säsonger i HV71 och HV71:s sportchef är nöjd med nyförvärvet.

– En spelare som håller mycket hög klass och som kommer att tillföra spets till vår forwardssida. Anton har en stor verktygslåda och det ska bli kul att se honom i SHL igen, säger Johan Hult, sportchef i HV71 till klubbens hemsida.

Tidigare har Anton Wedin spelat i Sundsvall och Timrå. Seniordebuten skedde säsongen 2011/2012 i SHL med Timrå.

Följ HV71:s lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

16 − tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.