Nyligen kunde det bekräftas att två av HV71:s spelare lämnar laget. Idag kunde mer glädjande besked komma till toppklubbens supportrar när fem spelare, varav en är lagets succémålvakt, förlänger med klubben. 

HV71 hade en framgångssaga under årets säsong. Laget var endast en match från ett SM-guld när beskedet kom om att säsongen ställs in på grund av Coronaviruset. Tidigare har det bekräftats att Anna Borgqvist och Kaitlyn Tougas lämnar laget. Nu kommer dock glädjande besked när hela fem spelare, varav en är klubbens viktiga succémålvakt, förlänger med klubben.

Succémålvakten förlänger

Idag kunde det bekräftas att HV71 förlänger kontraktet med fem av sina spelare. Bland annat förlänger Hanna Olsson, som tog en åttondeplats i SDHL:s poängliga, och även succémålvakten Alba Gonzalo som fick förtroende under slutspelet.
Gonzalo, som slutade som vinnare i målvaktsligan, stod för en makaber säsong där hon i snitt släppte in 1,63 mål per match. Med en SVS på 93,24% blev Gonzalo en viktig kugge i att HV71 lyckades ta sig så långt som till den sista finalmatchen innan säsongen avslutades. Även spelare som Felizia Wikner-Zienkiewicz, Jessica Healey och Julia Tylke förlänger sina kontrakt med klubben.

– Fem spelare som varit en stomme under säsongen och kommer att vara bärande även nästa år. De är samtliga spelare med en stark vinnarmentalitet och en vilja att utvecklas. Vi är väldigt glada över de väljer att fortsätta sina hockeykarriärer i HV71, säger GM Peter Ekelund på klubbens hemsida. 

Olsson: “Självklart val” 

Hanna Olsson gjorde under säsongen 46 poäng på 34 matcher för klubben och beskriver det förlängda kontraktet med glädje.

– För mig var det ett självklart val. Jag är tacksam för ett fortsatt förtroende i klubben och trivs väldigt bra. I HV71 får jag stora möjligheter att utvecklas både som spelare och person och ser fram emot ytterligare en säsong, säger Hanna Olsson.

Kommentarer

Kommentarer