Finalparet i SDHL klart – så spelas matcherna om guldet

Tidigare idag gick HV71 till final, nu är finalparet i SDHL klart. Detta sedan Luleå vann tredje set med klara 6-2 mot Brynäs.

Luleå slog ikväll ut Brynäs i semifinalen och därmed är finalparet i SDHL klart. Det blir ettan HV71 som får möta Luleå i en rafflande final. Det är säsongens i särklass två bästa lag som gör upp om SM-guldet.

Matchvinnare

Stora matchvinnare i Luleå blev Petra Nieminen med sina tre mål och Michelle Karvinen med sitt mål och tre assist. Luleå står som segrare med 3-0 i matcher och den sista matchen slutade med klara 6-2.

Luleå öppnade start och såg ut att gå mot en promenadseger när de ledde med 2-0 redan efter den färsta perioden. I den andra perioden kom Brynäs tillbaka och kvitterade, men säg den glädje som varar för evigt. Endast 48 sekunder senare var Luleå åter i ledningen.

Den tredje perioden fick en rivstart när Petra Nieminen gjorde sitt andra mål redan efter sju sekunder. Så här spelas finalerna i SDHL.