Vita Hästen sparkar forwarden och trio får inte nytt kontrakt
Foto: Bildbyrån
Vita Hästen sparkar forwarden Christopher Fish, kontraktet sägs upp med ett år kvar. Klubben hänvisar till Coronapandemin. Samtidigt meddelat klubben att en trio spelare inte får nytt kontrakt.

Vita Hästen sparkar forwarden Christopher Fish. Enligt klubben är det en oro kring det ekonomiska läget som gör att Fish inte blir kvar i klubben, trots ett år kvar på kontraktet.

– För att kunna ha ett slagkraftigt lag även nästa år behöver vi allt stöd vi kan få, men samtidigt har vi respekt för att alla har det tufft just nu, säger Tony Zabel tränare och sportchef i Vita Hästen till klubbens hemsida.

Trio utan kontrakt

Samtidig meddelar klubben att backarna Rikard Olsén och Jacob Spångberg samt målvakten Viktor Kokman inte får förlängt kontrakt med Norrköpingslaget.

Klubben har stora skulder och säger även upp stora delar av personalstyrkan på grund av arbetsbrist.

– Med anledning av Coronaviruset, dess konsekvenser och en osäkerhet för framtiden har även nödvändiga åtgärder gjorts i övrig organisation. Föreningen och Vita Hästen Ishockey AB har varslat om arbetsbrist vilket gör att organisationen på kansli, marknad och junior framöver minskas med 3,5 tjänst. Åtgärden görs för att sänka kostnaderna under en period där intäktsflödet är mindre än normalt. Förhoppningen är att i takt med att intäktsflödet ökar igen, åter kunna stärka organisationen, säger Dan Björkman Vita Hästens klubbchef.

Kommentarer

Kommentarer