Spikar målvaktssidan med ungersk målvakt

0
320
Foto: Bildbyrån
Västervik har spikat sin målvaktssida. Àdàm Vay, senast i slovakiska ligan, kommer tillsammans med Samuel Ward att vakta Västerviks målbur den kommande säsongen.
– Vi är glada att äntligen kunnat spika vårt målvaktspar till nästa säsong, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson till klubbens webbplats.

Västervik värvar målvakt. Ádám Vay, senast i slovakiska ligan med DVTK Jegesmedvék har skrivit på för spel i Smålandsklubben, meddelar Västervik på sin hemsida. Detta innebär att Vay tillsammans med Samuel Ward kommer att vakta Västerviks målbur den kommande säsongen.

– Med Samuel Ward – som på något sätt väntar på sitt tydliga genombrott och Adam med sin rutin från både VM och B-VM med ungerska landslaget – så känns det som vi har fått ihop ett målvaktspar som kommer tävla om förstaspaden nästa säsong, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

Under den senaste säsongen bokfördes Ádám Vay för 32 matcher i slovakiska ligan samt åtta matcher för det ungerska landslaget. Emil Georgsson berättar att den 25-årige målvakten har en atletisk spelstil.

– Adam är en stor målvakt och väldigt atletisk i sin spelstil. Han kommer från en kanonsäsong i slovakiska ligan och vad både jag och vår målvaktstränare Gabriel Remelin fått fram via referenser och matcher vi sett så känns detta väldigt spännande, säger sportchefen till Västerviks hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.