Profilvärvning ansluter till Västervik
Foto: Bildbyrån
Den Amerikanske centern Rob Bordson ansluter till Västervik. Bordson har en diger meritlista, har spelat i flera klubbar i Nordamerika och Europa.

Rob Bordson kommer senast från Österrikiska Dornbiner EC, och ansluter till Västervik efter att ha fått förra säsongen förstörd. Bordson har dock varit tillbaka i full träning i flera månader, och är fullt återställd efter en knäskada.

– Jag avslutade min rehab för två månader sedan och jag har varit på is i ungefär fyra månader redan. Jag är tillbaka till full träning nu och redo för nästa hockeysäsong, säger Rob Bordson Västerviks hemsida.

Spelat i flera AHL-klubbar

Rob Bordson är född i Minnesota 1988 där han även började spela hockey, där flera år var på high-school nivå. Han har även tillhört bland annat NHL laget Anaheim Ducks, och spelat hockey i Tyskland högsta liga. Han har även spelat 380 matcher i AHL, så det är en meriterad spelare Västervik får in. Efter att han fick förra säsongen spolierad passade han på att läsa klart sin universitetsexamen.

”Center med stor erfarenhet”

Västerviks sportchef Emil Georgsson ser fram emot att få in Rob i laget. Samtidigt menar han att Rob behöver få lite extra tid.

– Vi är väl medvetna om Robs skada ifjol och det kommer kanske ta lite längre tid för honom att komma in i matchform än de andra, säger Gerogsson till Västerviks hemsida.

Att Bordson har väldigt stor erfarenhet menar Gerogson kommer vara viktig för Västervik kommande säsong.

– Rob är en center med stor erfarenhet från spel på hög nivå. En ledartyp som kommer bli viktig i vårt unga lag, säger han.

Playmaker med allround kapacitet

Sin spelartyp beskriver han som väldigt allround. I offensiven är han mer än passningsläggare än en avslutare.

– Jag ser mig själv som en playmaker, gillar att föra ett powerplay där jag kan lugna ner spelet och så, säger han, och fortsätter
Har alltid känt stolthet att vara bra i alla delar av spelet, både offensivt och defensivt.

Rob Bordson har kontrakt med Västervik över säsongen 2019/2020

Läs mer om Västervik>>>

Kommentarer

Kommentarer