Foto: Bildbyrån
Timrå fick se sig besegras av Oskarshamn i Direktkvalet till SHL och därför väntar spel i Hockeyallsvenskan den kommande säsongen. Sedan dess har det spekulerats om huvudtränaren Fredrik Andersson skulle bli kvar i klubben men under tisdagen kom beskedet. Andersson blir kvar i Timrå, meddelar klubben på sin webbplats.

Det blev en tung säsong för Timrå. En 14:e plats i SHL:s grundserie gjorde att laget tvingades spela Direktkval mot Oskarshamn. En matchserie som klubben från Västernorrland förlorade i den sjunde och avgörande matchen. När degraderingen var ett faktum var det oklart om huvudtränaren Fredrik Andersson skulle fortsätta sitt uppdrag som huvudtränare men under tisdagen meddelade Timrå på sin hemsida att huvudtränaren blir kvar i Timrå.

– Efter säsongen så kom vi överrens om att både klubben och Fredrik skulle få tänka över om vi kände att det var rätt att fortsätta samarbetet. Man måste få fundera till ordentligt om det är rätt att fortsätta efter att säsongen blev som den blev, säger Timrås sportchef Kent Norberg till klubbens hemsida.

Fredrik Andersson är nu redo för sin tredje säsong som huvudtränare. Det var 51-åringen som under sin första säsong i Timrå, 2017/2018, tog upp klubben till SHL.

– Det känns såklart riktigt roligt att fortsätta i Timrå IK, att få en revansch från säsongen som varit. Sen så ska man inte sticka under stolen med att det krävs en extra fundering på om det är rätt eller inte innan man bestämmer sig till 100%. Men Timrå IK har alltid varit huvudspåret för mig. Jag trivs riktigt bra här och kommer att ge mitt allt för att dom kommande säsongerna ska bli så bra som dom bara kan bli, säger Andersson till Timrås hemsida.

Kommentarer

Kommentarer