Blir kvar efter beskedet: ”varit så förstående”

0
475
Foto: Bildbyrån
För några dagar sedan stod det klart att Almtuna, trots degraderingen till Hockeyettan, spelar i HockeyAllsvenskan den kommande säsongen. Nu presenterar klubben att Tony Mårtensson spelar i klubben även den kommande säsongen.
– Tony kommer med sin rutin kunna leda det unga och hungriga laget vi kommer att ställa på benen nästa säsong, säger styrelseledamoten och sportsligt ansvarige, Niklas Sjölund, till Almtunas webbplats.

Almtuna fick under den senaste säsongen se sig degraderas från HockeyAllsvenskan till Hockeyettan men fick i fredags beskedet att klubben trots allt får spela i HockeyAllsvenskan den kommande säsongen. Detta efter att Pantern haft ekonomiska problem. Under söndagen meddelade Almtuna på sin hemsida att Tony Mårtensson, som bokfördes för 52 poäng på 52 matcher den senaste säsongen, har skrivit på för spel i klubben även den kommande säsongen.

– När vi nu fick tillbaka vår HockeyAllsvenska status i fredags så känns det riktigt bra att vi så snabbt kunde komma överens om ett nytt avtal eftersom det gamla föll i och med vår degradering tidigare. Vi är tacksamma att Tony varit så förstående och att vi fått till ett avtal som är mer ekonomiskt fördelaktigt för Almtuna. Tony har verkligen visat att han vill spela i Almtuna ett år till och det är vi glada för, säger Niklas Sjölund till Almtunas hemsida.

”Varit några turbulenta veckor”

38-årige Tony Mårtensson, som noterats för totalt 412 SHL-matcher och 96 matcher i HockeyAllsvenskan, berättar att de senaste veckorna har varit turbulenta.

– Det var sjukt jobbigt och tufft att vi åkte ur. Det har varit några turbulenta veckor där sedan kom ju nyheten att Pantern kanske skulle dra sig ur och då fick man ju hoppet igen men så kom det nya uppgifter om att de har löst det. Men i fredags ringde Björn och sa nu är det klart vi har fått förfrågan om att få tillbaka platsen och vi kommer att säga ja. Det är klart att man blev otroligt glad då, säger Mårtensson till Almtunas webbplats.

Niklas Sjölund berättar att klubben och Mårtensson haft en dialog sedan degraderingen till HockeyAllsvenskan och att man velat komma överens om ett nytt kontrakt.

– Vi är otroligt glada över att få presentera Tony. Vi har haft en dialog hela tiden sedan vi förlorade mot Kristianstad och båda parter har velat komma överens om ett nytt kontrakt. Tony hade ett kontrakt som bröts när vi åkte ur HockeyAllsvenskan och han har varit förstående för vår situation där vi har behövt skruva på ekonomin, säger Sjölund till Almtunas hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

fyra − 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.