Björklöven värvar Kanadas OS-målvakt
Foto: Bildbyrån
Björklöven värvar Kanadas OS-målvakt från OS 2018. Målvakten presenterades idag och har skrivit på ett kontrakt på 1+1 år, där det andra året gäller för spel i SHL.

Björklöven värvar Kevin Poulin, Kanadas OS-målvakt i Pyeongchang 2018. Den NHL-meriterade målvakten har skrivit på för ett plus ett år med Umeålaget. Det andra året gäller om klubben avancerar till SHL.

– Kevin blir en viktig pusselbit i det pussel vi håller på att lägga. Han är välmeriterad och har stor erfarenhet från viktiga matcher. Han har bra storlek men är ändå atletisk och läser spelet bra. Han kommer att bli en tillgång för oss i Björklöven, säger Per Kenttä sportchef i Björklöven till klubbens hemsida.

Fem säsonger i NHL

Den 30-årige målvakten tillhörde New York Islanders under fem säsonger, totalt blev det 50 matcher i NHL och 192 matcher i AHL för Poulin. Nu är det Sverige och Hockeyallsvenskan som gäller för den välmeriterade målvakten. Under OS 2018 vaktade han Kanadas mål i fyra av matcherna.

– Jag är riktigt peppad på att komma till Björklöven och spela för laget kommande säsong. Jag ser verkligen framemot att ansluta till laget efter sommaren, säger Kevin Poulin till Björklövens hemsida.

Följ hårdsatsande Björklövens lagbygge i jakten på en plats i SHL nästa säsong.

Kommentarer

Kommentarer