U18-VM: Svenskt guld efter stor dramatik

U18-VM. Småkronorna hade ledningen men Ryssland stod för tre raka mål och vände matchen. Då klev Lucas Raymond fram och såg till att den ädlaste medaljen tilldelas Sverige för första gången någonsin i U18-sammanhang.

Småkronorna är världsmästare! Under söndagskvällen besegrade Småkronorna Ryssland i finalen inför 5602 åskådare i Fjällräven Center, men det skulle bli nervkittlande. Juniorkronorna hade ledningen med 2-0 men tappade ledningen till 2-3, men 25 sekunder efter Rysslands ledningsmål skulle Småkronorna ge svar på tal och för tredje gången denna kvällen fick de svenska supportrarna jubla.

Matchen gick till förlängning där Lucas Raymond, till vardags i Frölundas organisation, för tredje gången denna söndagskvällen, sköt in pucken i den ryska målburen. Det svenska VM-guldet var ett faktum!

Småkronornas målvakt, Hugo Alnefelt, stod för en lysande insats ikväll och stod under tredje perioden för en superräddning som kommer att vevas om och om igen under de kommande veckorna – var så säkra!

Bronsmatchen mellan USA och Kanada blev inte lika spännande som finalen. USA drog ifrån i andra perioden och vann med 5-2.