Peking 2022
Foto: Bildbyrån
Tre Kronor är tillsammans med åtta andra lag kvalificerade till OS i Peking 2022. Totalt sla tolv lag spela herrhockey i OS i Peking.

Nio lag är klara för spel i Peking-OS 2022, Tre Kronor är tillsammans med åtta andra lag klara för spel i turneringen. Tre lag återstår att ta fram.

Klara nationer

Värdlandet Kina tillsammans med kvartsfinallagen i Hockey-VM som pågår i Bratislava i Slovakien är redan nu klara för spel i OS 2022. Förutom värdlandet är Finland, Kanada, Ryssland, Schweiz, Sverige, Tjeckien, Tyskland och USA kvalificerade.

Tre platser återstår

Det betyder att det endast är tre platser kvar i OS-turneringen 2022. Det genomförs via tre olika kvalomgångar. Där går endast vinnaren vidare till nästa omgång.

Den första kvalrundan består av de tio sämst rankade lagen gör upp i två femlagsgrupper i november 2019. Gruppnamnen är IIHF:s, värdlandet i fet kursiv stil.

Grupp N Grupp O
Luxemburg Taiwan
Förenade Arabemiraten Hong Kong
Bosnien & Hercegovina Kuwait
Kirgizistan Thailand

Vinnaren i de båda grupperna går vidare till omgång två som består av tre grupper.

Nästa fas består av tre grupper med fyra lag i varje, den delen av kvalet spelas i december.

Grupp K Grupp L Grupp M
Rumänien Nederländerna Kroatien
Island Spanien Serbien
Israel Mexiko Bulgarien
Kvalvinnare Kvalvinnare Turkiet

I det här gruppspelet går vinnarna vidare till det sista förkvalet. Även här är det tre grupper där fyra lag gör upp om en plats i slutkvalet. Detta kval avgörs i februari 2020.

Grupp G Grupp H Grupp J
Slovenien Kazakstan Storbritannien
Japan Polen Ungern
Litauen Ukraina Estland
Kvalvinnare Kvalvinnare Kvalvinnare

Nu kommer vi till slutkvalet till OS i Peking 2022, det avgörs i augusti 2020 i tre grupper med fyra deltagare i varje grupp. Vinnaren i varje grupp spelar i OS-turneringen i Kina 2022.

Grupp D Grupp E Grupp F
Slovakien Lettland Norge
Vitryssland Frankrike Danmark
Österrike Italien Sydkorea
Kvalvinnare Kvalvinnare Kvalvinnare

I huvudturneringen kommer lagen att delas in i tre fyralagsgrupper. Gruppvinnaren och den bästa tvåan är direktkvalificerade till kvartsfinal, de övriga åtta lagen spelar åttondelsfinal.

Gruppindelningen avgörs efter nästa års VM i Schweiz.

Damturneringen

Damturneringen utökas till tio lag och det enda laget som är kvalificerat är Kina. Kvalproceduren kommer att presenteras på IIHF:s kongress under herr-VM i Schweiz 2020 och kommer att baseras på världsrankingen 2020.

Läs mer om Tre Kronor>>>
Följ oss på Facebook>>>

Kommentarer

Kommentarer