Foto: Bildbyrån

Sverige förlorade under måndagskvällen mot USA med 4-3 i VM:s tredje match. Såhär säger stjärnbacken Oliver Ekman-Larsson efter matchen.

Tre Kronor förlorade alltså den tredje matchen av årets VM mot USA efter en jämn match som slutade 4-3 till Amerikanerna. Efter matchen träffade Hockeybladet.nu Sveriges stjärnback Oliver Ekman-Larsson som var besviken men ändå såg positiva grejer i Tre Kronors spel.

Hur är känslan just nu efter dagens förlust?
–Nej men det är såklart alltid surt att förlora. Men samtidigt tycker jag vi gör många bra grejer och de vinner på små marginaler. De gör 4-3 målet med en liten styrning som blir matchavgörande så… Nej, det är surt.

Det känns inte som ni kommer upp i er vanliga energi idag. Är det samma känsla som ni har?
–Nej det är nog bara din känsla, svarar Oliver Ekman-Larsson kort.

Ekman-Larsson: “Det är bara att ladda om”

Om vi nu blickar framåt. Hur kommer ni igen efter det här?
–Det gäller att gå vidare. Det är ny match på torsdag så det är bara att ladda. De saker vi inte gör tillräckligt bra idag får vi fokusera på att göra bättre i nästa match.

Vad är det som ni inte gör tillräckligt bra i dagens match?
–Jag tycker det är vårt försvarsspel som inte riktigt fungerar idag. Sen ger vi även upp för många kontringar och där är USA bra. Det fick vi prov på idag med deras skickliga spelare som Jack Eichel och Johnny Gaudreau.

Sverige är nu matchlediga i två dagar och nästa match spelas på torsdag klockan 20:15 då Lettland står för motståndet.

 

Kommentarer

Kommentarer