Foto: Bildbyrån / montage
Bara finalerna kvar i Junior-VM för denna gång och Juniorkronorna kommer att spela bronsmatch mot Finland. Vi har sett framtidens stjärnor på isen detta mästerskap och här kommer Hockeybladets all-star team från denna gång. 

Bronsmatchen mellan Juniorkronorna och Finland blir något av en chans till revansch för vårat grannland. Dessutom har finnarna lite att bevisa eftersom inte en enda spelare i det finska laget platsar med i vårat all-star team. Finalmatchen är det verkligen chans till revansch för lönnlöven då de förlorade gruppspelsmatchen mot Ryssland med hela 0-6. Räkna med två riktigt bra matcher under söndagen.

Här nedan kan ni se Hockeybladets all-star team från denna turnering. Ni kan även se att vi väljer att inte ta med poängkungen Nils Höglander. Detta med anledning på matchstraffet i semifinalen som kan kostat Sverige finalplatsen. Med Höglander på planen hade förmodligen Juniorkronorna spelat den sena matchen i dag.

Kollektivet Finland

Inte en enda finsk spelare är med i Hockeybladets all-star team. Detta mest för att det inte är någon spelare i det finska laget som stuckit ut i detta mästerskap. Målvakten Justus Annunen kan stundtals vara rena väggen, men han blandar även med galna misstag. Ett snitt på 2,57 imponerar inte heller. Dock besitter Juniorlejonen på ett kollektiv som tagit de till ännu en medaljmatch i 20-åringarnas största och bästa turnering.

Den spelare med mest effektivitet är Slovakiens Robert Dzugan. På sju skott har han gjort fyra mål. Detta är sjukt imponerande. Dock skulle det vara bisarrt att ta med en slovak i denna lista. Framtiden kanske kommer för honom, men inte i detta lag. Mest skott på sig av målvakterna besitter Kazakstans Vladislav Nurek. Hela 171 skott har kazaken fått på sig och släppt in 18 av dessa. Detta ger en procent på strax under 90, en vanlig siffra i SHL. Men självklart hamnar han inte heller med i Hockeybladets all-star team.

ALL-STAR TEAM JUNIOR-VM 2020

Målvakt: 

Joel Hoffer – Kanada
Kom in efter 4-0 i den senaste matchen mot Ryssland och fick släppa in ytterligare två puckar. Efter detta har Kanada varit som alltid Kanada är – en vinst maskin. Tillhör de regerande mästarna St.Louis borta i NHL och räkna med att han står där när säsongen 20/21 inleds.

Backar: 

Rasmus Sandin – Sverige
Första svensken i detta lag. Kanske den bästa backen i denna turnening. Gjorde inte bara sitt första utan även sitt andra mål i semifinalen mot Ryssland. Tillhör Toronto och har även spelat i klubben. Frågan är om de plockar upp honom från AHL nu igen.

Kevin Bahl – Kanada
Har varit inne på hela nio mål för Kanada i detta VM. 19-åringen är singerad av New Jersey men spelar just nu OHL borta i Nordamerika. Vi får se i finalen om det blir fler framlängesmål med Bahl på isen.

Forwards:

Alexander Khovanov – Ryssland 
Har varit inne på det mesta positiva Ryssland skapat under detta VM. Dessutom skulle det vara grovt tjänstefel att inte ha med en ryss i detta lag när de spelar final. Khovanov tillhör Minnesota borta i NHL och får väl snart chansen där va?

Barret Hayton – Kanada 
Oj vad fel det känns att inte ha med Lafrenière i detta lag. Han tippas ju gå först i sommarens draft. Men Hayton har helt enkelt gjort det bättre denna turnering. Kaptenen från Arizona har lett sitt lag till ännu en final i JVM, imponerande.

Samuel Fagemo – Sverige 
Sist ut är vår egna Samuel Fagemo. Behövs knappast nån närmare beskrivning. Skjuter på allt och lyckas med det. Leder skytteligan och kommer att vinna denna också. Med sju fullträffar på sex matcher är Frölundasonen i topp. Skulle bli ytterst förvånad om inte Kings plockar hem honom till hösten.

Här kan ni läsa mer om JVM >>>

 

 

Kommentarer

Kommentarer