BERTHOLD: Hoppas Henrik Lundqvist får det avslut han förtjänar

Han är en vår tids största idrottsstjärnor, han är en av Sveriges bästa målvakter genom alla tider, om inte den bästa. Henrik Lundqvist, har för alltid en plats i den svenska hockeyhistorien, men när karriären skulle fortsätta i ett nytt lag blev det snabbt stopp. Nu hoppas jag och säkert många med mig, att det blir ett avslut värdigt en världsmålvakt.

Turerna kring Henrik Lundqvist har varit många. Avslutet förra säsongen i New York Rangers, var inte värdig ”King Henrik” som han kallas av Rangerssupportrarna. I inte mindre än femton säsonger var han klubben trogen och var otroligt älskad av supportrar och medspelare i sitt Rangers. Förra säsongen fick han se sig petad och var inte längre nummer ett för klubben han burit i så många år. Många av oss trodde det var slut på hans karriär när det inte längre skulle bli blev spel på Manhattan. Men så blev inte fallet.

Skrev på för Washington

I höstas skrev Lundqvist istället på för Washington Capitals, där han skulle få möjligheten att visa vilken duktig målvakt han är. Visst blev man oerhört förväntansfull och nyfiken på vad Lundqvist skulle kunna åstadkomma i den amerikanska huvudstaden, skulle han äntligen kunna få lyfta den eftertraktade Stanley Cup bucklan?

Tyvärr kom det ett rejält bakslag… Man hittade ett hjärtfel och man tvingades till operation ganska omgående. Trodde jag innan att karriären var över när det stod klart att det inte skulle bli fortsättning i Rangers, var första tanken att jag skulle bli ännu mer förvånad om han kommer tillbaka denna gång. För det gör han väl inte? Eller?

Tillbaka på Is

Den senaste tiden har man sett på sociala medier, hur Lundqvist är ute på joggingtur, och inte minst är tillbaka på isen. Visst får man ändå förhoppningar att han ändå kommer att komma tillbaka. Han har under åren visat vilken oerhört stor vinnarskalle han besitter, och har han bestämt sig för att spela, och att han har fått okej från läkaren att börja spela igen, då är det nog inget som kommer kunna stoppa honom.

För hans egen skull, även för oss som följt han länge, vill verkligen se ett slut som han förtjänar, där han slutar på sina egna premisser. Får han bara chansen att visa sig igen är jag helt övertygad om att vi kommer få se en målvakt som är mer än taggad en någonsin mellan stolparna. Men det innefattar ju såklart att hälsan tillåter spel på fortsatt elitnivå. För att han håller spelmässigt i NHL, det är jag säker på.

Ett kommande OS

Leker man med tanken att Henrik Lundqvist kommer spela hockey igen, då är det en extra morot som väntar, både för han och oss svenska supportrar. Nästa år ska nämligen vinter-OS avgöras igen. Även fast det inte är riktigt hundra ännu, verkar det denna gång avgöras med NHL-spelare.

Visst skulle det kunna vara ett perfekt avslut i karriären, att få avsluta med ännu ett olympiskt spel. Sverige har många duktiga målvakter i NHL men att Lundqvist skulle kunna ta en av de tre målvaktsplatserna är inte orimligt. Den stora rutin han har är det få som är i närheten av. Just rutin är oerhört viktigt för vilket lag som helst i ett OS som bara spelas var fjärde år.

Om Lundquist kommer tillbaka till ishockeyn är det ingen som vet, men hoppas kan man alltid göra. Men visst skulle det vara fantastiskt kul om han kunde få ett värdigt slut på sin långa karriär. Att dessutom kunna krydda det med ett OS hade ju passat som handen i handsken.

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN