Foto: Bildbyrån
Skellefteå värvar den unge centertalangen från degraderade laget Timrå. 19-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med västerbottningarna.

Jacob Olofsson lämnar degraderade Timrå och flyttar norrut, till Skellefteå Den 19-årige centertalangen har skrivit på ett tvåårskontrakt, skriver Skellefteå AIK i ett pressmeddelande.

– Det ska bli superkul och jätteinspirerande att få komma hit och spela! Det känns som rätt steg till en bra klubb man följt länge, säger Jacob Olofsson i pressmeddelandet och fortsätter:

– Jag vill göra en starkare säsong nu så den blir längre än den förra.

Ung med rutinerad

Skellefteås sportchef Niclas Lundkvist ser Olofsson som en spelskicklig center med stor rutin för sin ringa ålder.

– Jacob är en spelskicklig center som redan gjort två hela seniorsäsonger, en i Allsvenskan och en i SHL, och det känns otroligt bra att få in en spelare som har den erfarenheten trots sin unga ålder. Vi har sökt spelare på den positionen och nu får vi in en som kan utvecklas och växa här i Skellefteå AIK. Han har ju norrländsk anknytning också då han är uppväxt i Boden och även var aktuell för Hockeygymnasiet här en gång i tiden, så han får nu komma hit och sluta cirkeln lite grann. Draftad av Montreal och har varit bofast i juniorlandslaget och vi tror han kommer få behålla den rollen i framtiden också. Han satsar på att göra ett JVM till och det är ju få förunnat att få göra det två gånger om. Det ska bli otroligt intressant att få jobba med honom, säger Lundkvist i pressmeddelandet.

Följ Skellefteås lagbygge>>>

Kommentarer

Kommentarer